Raasepori vaatii hoivapalveluiden tuottajalta korvauksia sopimusrikkomuksista – Samoista syistä kuin aiemminkin

Hoivapalveluyritys Attendolta vaaditaan Raaseporin kaupungin toimesta yli 350 000 euron korvauksia. Syyksi ilmoitetaan sopimusrikkomuksia jotka ovat ilmenneet alimitoitettuna henkilöstönä ja huonona hygieniatasona laitoksissa. Kilpailutuksessa käytettyjen kriteereiden joukossa oli mm. vaatimus tietystä henkilöstötasosta joka yrityksen tulee täyttää. ”

Ongelmia on ollut aikaisemminkin ja vaikka korvaussummia vuoden takaiseen verrattaessa ongelmat näyttävät pysyviltä ja pahenevilta, ei sopimusta käytännössä voida irtisanoa sillä muuta vaihtoehtoa asukkaiden majoitukselle ei ole. Raaseporin vanhuspalvelupäällikkö Kirsi Ala-Jaakkolan mukaan valvontaa jatketaan entiseen malliin.

Tapauksessa konkretisoituu yksi sote-uudistukseen liitetyistä peloista jonka mukaan yksityisten yritysten yksinoikeudella tuottamat palvelut eivät täytä laadullisia vaatimuksia mutta vaihtoehtojen puuttuessa niitä on silti käytettävä. Ala-Jaakkola toteaa: ”Jos toinen osapuoli ei pidä sopimuksessa osuuttaan, sopimus voidaan teoriassa kyseenalaistaa tai sanoa irti. Käytännössä se ei ole mahdollista, sillä pitäisi olla vaihtoehto ihmisten asumiselle.”.

Vanhuspalvelut ja niiden eri muodoissa ilmenevät epäkohdat ovat olleet viime vuosina useasti otsikoissa toistuvien leikkausten ja ilmenneiden laiminlyöntien vuoksi.

Lähde: Länsi-Uusimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *