Saastepilvet varjostavat Intialaisen aurinkoenergian tulevaisuutta

Intiassa ollaan huolissaan saasteiden aiheuttamasta aurinkoeneriateollisuuden tehokkuuden laskusta. Sekä auringon säteilyä heikentävät saastepilvet että aurinkopaneelien pinnalle kertyvät hiukkaset aiheuttavat jopa 3900 megawatin tehonlaskun massiivisessa järjestelmässä. Delhin alueella paneelit tuottavat jopa 30% vähemmän sähköä kuin samanlainen järjestelmä 40 kilometriä poispäin kaupungista.

Pariisin ilmastokonferenssissa 2015 Intia sitoutui leikkaamaan päästöjään rankalla kädellä ja tuottamaan jopa 40% sen tarvitsemasta sähköstä uusiutuvista lähteistä vuoteen 2030 mennessä. Intia on kehittänyt tarpeisiinsa sopivia järjestelmiä, kuten paneeleja putsaavia robotteja parhaansa mukaan mutta ongelmat tuntuvat olevan ylitsepääsemättömiä. Ilman laatu on jo pitkään aiheuttanut valtavia terveyshaittoja erityisesti pohjois-Intiassa mutta vasta ilman saasteiden vaikuttaessa energiateollisuuteen, on ongelmaan alettu kiinnittää ratkaisukeskeistä huomiota.

Lähde: AFP

One thought on “Saastepilvet varjostavat Intialaisen aurinkoenergian tulevaisuutta

  • 3.9.2017 at 18:56
    Permalink

    Sama ilmiö huomattu myös Suomessa ja josta kertoi kevättalvella Ilmatieteenlaitoksen johtaja, jossa Ilmatieteenlaitos oli saanut mittavan rahoituksen sään ja ilmaston muokkauksen tutkimiseen. Rahoituksella jatkettiin kemitreilausta Suomen taivaalla tehden haittaa mm. maataloudelle ja aurinkoenergian tuotannolle jatkuvana pilvisyytenä ja sateina. Lentokoneista tapahtuva kemikaalien levitys tulee kieltää maaailmanlaajuisesti, sillä siitä on jo nyt enemmän haittaa ihmisille kuin koko ilmastonmuutos huijauksesta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.