Toisen maailmansodan aikainen pommi löytyi Frankfurtista – 60 000 evakuoitu

3

Frankfurtin hienostoalueelta on tänään löytynyt toisen maailmansodan aikainen lentopommi. Paikallinen poliisi on todennut että se käyttää tarvittaessa voimakeinoja alueen tyhjentämiseksi sillä pommi on tarpeeksi tehokas tuhoamaan kokonaisen korttelin. 60 000 ihmisen lisäksi alueelta löytyy Saksan keskuspankki johon on sijoitettu valtion 70 miljardin arvoiset kultavarannot, kaksi sairaalaa ja vanhainkoti. Viranomaiset ovat eristäneet alueen 1,5 kilometrin säteeltä ja aikovat purkaa pommin sillä se on liian iso räjäytettäväksi.

Saksan alueelta löytyy vuosittain 2000 tonnia liittoutuneiden vuosina 1939-1945 pudottamia räjähteitä. Liittoutuneiden pommituksissa kuoli tuona aikana arviolta 600 000 siviiliä ja pudotetuista 1,5 miljoonasta tonnista pommeja jopa 15% jäi räjähtämättä maaten yhä vieläkin maan sisällä.

Lähde: AFP

 

3 KOMMENTIT

  1. Kuka muistaa Leipzigin? Liittoutuneilta raaka kansanmurha jossa kapunki ja sen asukkaat kulmäverisesti poltettiin taloihinsa lentopommeilla. Kaupunki joka oli de-militarisoitu ja jossa ei ollut mitään aseisiin viittaavaakaan. Churchill ja Truman päättivät murtaa saksalaisten vastarinnan tuhoamalla siviilikaupunkeja yksi toisensa jälkeen. Täysin puolustuskyvyttömiä ihmisiä.

    Ja näistä sotarikoksista eivät Churchill tai Truman joutuneet tilille. Kärsikööt helvetin lieskoja.

  2. Dresdenin siis. Mutta se oli vain yksi kaupunki, joka tuhottiin. Tosin juuri Dresdenissä tapahtui aivan käsittämätön joukkomurha. Liittoutuneet tiesivät, että kaupungissa oli juuri silloin 600 000 itäpakolaista, joita olisis alettu siirtämään piakkoin. Churchilll totesi tehtävänjaossa, että nyt oli tilaisuus murhata ainakin nuo 600 000 ”hunnia”.

  3. Todellinen uhriluku on ilmeisesti juuri 600 000. Puoli miljoonaa tuskin riittää, sillä kaupunkilaisiakin kuoli. Tulimyrsky onnistui ja pommisuojia oli vähän. Lisäksi paljon pommisuojia muodostui kuolemanloukuiksi. Homman viimeistelivät ihmisiä jahtaavat hävittäjät päivisin

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.