Venäjä peräänkuuluttaa malttia P-Korean kanssa

Venäjä tuomitsee Pohjois-Korean tämänpäiväisen vetypommi-kokeen ja toivoo että kaikki asianosaiset pitäisivät diplomaattista ratkaisua pääasiallisena tavoitteenaan.

”On hyvin ikävää että Pohjois-Korean johto on päättänyt luoda näin vakavan uhan alueelle”, toteaa Venäjän ulkoministeriö muistuttaessaan että vastaavanlaisen toiminnan jatkuminen tulee johtamaan vakaviin seuraamuksiin. ”Vallitsevassa tilassa on pidättäydyttävä toimista jotka saattaisivat johtaa jännitteiden eskaloitumiseen”.

Venäjä ja Kiina ovat toimineet välittäjänä ehdotuksessa jossa P-Korea lopettaisi ydinkokeet vastineena Yhdysvaltain sotaharjoitusten lopettamisesta alueella. Kumpikaan osapuoli ei ole vielä tarttunut ehdotukseen ja Yhdysvaltain ulkoministeri ilmoitti jo huhtikuussa ettei U.S.A neuvottele P-Korean kanssa ennenkuin ydinkokeet on lopetettu.

Lähde: AFP

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.