Tohmajärvellä vammautuneena löydetyn suden kuolemaan ei liity rikosta

2

Poliisi sai 19.6.2017 ilmoituksen Tohmajärvellä Ahvenvaaran Heinälamminkankaalta kuolleena löydetystä sudesta. Suden ruhossa olleiden ampumavammoilta vaikuttavien jälkien perusteella poliisi käynnisti esitutkinnan törkeästä metsästysrikoksesta.

Suden ruho on tutkittu Eviran laboratoriossa ja tutkimuksissa selvisi, että aikuisen naarassuden ruhossa olleet vammat olivat ulkoisen väkivallan, esimerkiksi iskun tai törmäyksen seurauksia. Sudessa oli myös sisäelinvammoja, jotka viittasivat suden joutuneen onnettomuuteen. Tutkimuksissa löytynyt mitään ampumiseen, tai eläimen tahalliseen vahingoittamiseen viittaavaa. Poliisin tietoon ei ole tullut kyseisenä ajankohtana tapahtunutta liikenneonnettomuutta, jossa olisi sudenkaltainen eläin osallisena.

Poliisi on suorittanut kesäkuun 2017 lopulla lukuisia puhutuksia tapahtuma-alueen lähistöllä ja kuullut paikallisia asukkaita havaintoihin liittyen. Esitutkinnassa ei ilmennyt mitään rikokseen viittaavaa, eikä kenenkään henkilön ole epäilty syyllistyneen rikokseen asiassa. Suden kuolemaan liittyvä tutkinta ja asian esitutkinta lopetetaan.

Lähde: Poliisi

2 KOMMENTIT

  1. Pedonsuojelu-fanaatikot ovat eräs laji suvakki-idiootteja ja toimivat samoin EU-diktatuuriin nojaten.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.