Eduskunnan kesäloma loppuu tänään

Eduskunnan syysistuntokausi katkaisee kansanedustajien kesäloman tänään iltapäivällä. Edessä on ensimmäinen täysistunto remontoidussa eduskunnassa. Tälle viikolle on aikataulutettu neljän täysistunnon lisäksi kuoroesitys ja avajaiskahvit sekä eduskunnan liikunta-aamupäivä.

Täysistunnossa käsitellään esimerkiksi Veera Ruohon loikkaaminen kokoomuksen ryhmään, sekä hänen eropyyntönsä ulkoasiainvaliokunnan jäsenyydestä ja sivistysvaliokunnan sekä ympäristövaliokunnan varajäsenyydestä. Sen lisäksi käsiteltävänä ,lähetekeskustelun muodossa on hallituksen lakiesitys kolmansien maiden kansalaisten maahantulon ja oleskelun edellytyksistä kausityöntekijänä sekä lakiesitys ajoneuvoverolain muuttamisesta. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi ajoneuvoverolain, polttoainemaksusta annetun lain ja ajoneuvolain rangaistussäännöksiä siten, että rikosoikeudellisista toimenpiteistä luovuttaisiin silloin kun rangaistavaksi säädetystä teosta voi myös seurata hallinnollisena sanktiona määrättävä ajoneuvoveron lisävero. Lisävero jäisi siten ainoaksi sanktioksi tällaisesta teosta.

Samalla ajoneuvoverorikkomuksen ja polttoainemaksurikkomuksen rangaistusvastuuta täsmennettäisiin. Esityksessä ehdotetaan lisäksi lakiteknisiä tarkennuksia rikesakkorikkomuksista annettuun lakiin liikennekäytöstä poistettujen ajoneuvojen osalta.
Ajoneuvoverolakiin lisättäisiin myös säännös, joka mahdollistaisi ajoneuvoveron valvonnan teknisin keinon.
Eduskunta jäi kesälomalle 30.6.

One thought on “Eduskunnan kesäloma loppuu tänään

  • 6.9.2017 at 05:50
    Permalink

    Nauttikaa nyt hetken aikaa, monikaa teistä ei uusi valtakirjaansa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.