Italian poliisin superviikko: Nappasivat 23 vuotta pakoilleen mafioson

Italian poliisilla on todellinen superviikko. Sen lisäksi että se on kerännyt kansainvälistäkin kiitosta puolalaisnaisen joukkoraiskaukseen syyllistyneiden kiinniottamisesta, se on onnistunut kansainvälisen yhteistyön avulla pidättämään myöskin pahamaineisen rikollisjärjestön, ’Ndranghetan 23 vuotta oikeutta pakoilleen johtajan.

Rocco Morabito, 51, pidätettiin Uruguayssa, Montevideolaisessa hotellissa 3.9. Morabiton tiedetään eläneen maassa väärennetyllä brasilialaisella passilla ja asuneen Punta del Esten luxus-keskuksessa. Uruguayn poliisin mukaan hänellä on angolalais-syntyinen vaimo joka omaa portugalin passin. Pidätyksen yhteydessä poliisi on takavarikoinut 9mm käsiaseen, luxus-mersun ja 54 000 dollaria käteistä.

Mies on tuomittu mafiayhteyksien lisäksi huumekaupasta sekä laajamittaisesta huumeiden salakuljetuksesta. Italian poliisin tietojen mukaan Morabiton ’Ndrangheta olisi yksi maailman suurimpia kokaiinin salakuljettajia ja häntä odottaakin Italiassa 30 vuoden vankilatuomio.

Italian syyttäjänvirasto kertoo että ’Ndranhetan toimintatapoihin kuuluu korkeimpien johtajiensa asuttaminen huumeiden lähtömaihin sekä toiminnan sujuvuuden varmistamiseksi että yhteyksien hoitamiseksi tuottajiin.”.

Lähde: AP

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.