Olympiakomitean puheenjohtaja: E-sports tervetullut, väkivalta ei

kansainvälisen olympiakomiten puheenjohtaja Thomas Bach on ottanut kantaa videopeliurheilun mahdolliseen olympialajistatukseen tulevaisuudessa.

-Haluamme edesauttaa suvaitsevaisuutta, väkivallattomuutta ja rauhaa ihmisten kesken. Olympiakomitea vetää rajan väkivaltaisiin, tappamiseen keskittyviin peleihin.

Hänen mukaansa ”oikeita urheilulajeja” kuten potkupalloa tai koripalloa simuloivat pelit voidaan ottaa harkintaan mutta väkivaltaiset ja verellä mässäilevät pelit ovat olympialaisten arvojen vastaisia.

Bachin mukaan videopeliurheilun on osoitettava selkeämpää järjestäytymistä ja sille on luotava oma doping-ohjelma jotta sen lajeja voidaan hyväksyä olympialaisiin.

Lähde: South China Morning Post

2 thoughts on “Olympiakomitean puheenjohtaja: E-sports tervetullut, väkivalta ei

  • 7.9.2017 at 10:39
    Permalink

    Nyt ollaan menossa pois Olympiadien perimmäisestä tarkoituksesta. Olympiadien lajithan valittiin aikoinaan niin, että ne eivät olleet välineurheilua. Että niissä ratkaisi kilpaialijan voima ja nopeus sekä hoksottimet.

    Katsopaapa kuinka monessa urheilulajissa tänä päivänä käytetään välineitä? Välineurheilua on kaikkialla. Ja perinteisestä urheilusta ollaan menty kauas lepikkoon.

    ”Videopeli-urheilua”. My ass… Raha ja markkinavoimat puhuvat sanon minä. Ei urheilun henki. Kilpailu on eri asia kuin urheilu.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.