Poliisi vahvistaa Lanun puukotuksen ”rasistisen motiivin”- Jätti mainitsematta teosta epäillyn jengitaustasta

Elokuun alussa Lahden lanun aukiolla tapahtuneesta puukotuksesta on pidätettynä yksi henkilö. Epäilty on cannonball-jengin entinen jäsen ja tuomittu aiemminkin esimerkiksi väkivaltarikoksista. Joko jengiyhteys jäi mainitsematta asiaa tutkivalta rikoskomisario Miia Lehtiseltä Ylen haastattelun yhteydessä, tai sitten Yle jätti asian tietoisesti kertomatta.

Yleisradio uutisoi tänään aiheesta otsikolla: ”Poliisi vahvistaa rasistisen motiivin Lahden keskustan puukotuksessa: ”On ollut rasistista huutelua”. Epäillyn rikoshistoriasta ei kerrottu sen enempää pahoinpitely- tai ampuma-asetuomioista kuin huumausainerikostuomioistakaan vaan teko leimattiin yksinomaan rasistiseksi, siis viharikokseksi.

Puukotusta edelsi jonkinasteinen tappelu johon otti osaa useampi henkilö. Puukotuksen uhri sai teosta sairaalahoitoa vaativia, mutta ei hengenvaarallisia vammoja.

Lähde: YLE, ESS

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.