Taas uusi huijaus: Mies menetti 70 000€ Afrikkaan

Afrikkalainen nainen huijasi törkeästi reilusti yli keski-ikäistä suomalaista miestä. Huijaus piti sisällään naimisiinmenon ja maakauppoja.

Huijaus paljastui tarjousporttaalin kautta, mihin asiakkaat jättävät ilmoituksia, tai tarpeita esimerkiksi verkkosivuista. Palveluun oli tullut kysely verkkosivuista ulkomaiselle yritykselle. Myyjän soittaessa asiakkaalle, selvisi ettei sivuja enää tarvita ja Ghanalainen yhtiökumppani hoitaa jo asiaa.

Myyjä kiinnostui asiasta ja kyseli tarkemmin pyöriikö yritys Ghanalaisella serverillä. Asiakas ei osannut vastata yhtiökumppaninsa ja yhtiönsä asioista mitään ja antoi Ghanalaisen kontaktin tiedot myyjälle.

Ghanalaisen yhtiökumppanin nimi oli Mark Owens. Myyjä arveli jo tässä vaiheessa kyseessä olleen huijaus, koska sähköpostikin oli hyvin epämääräinen.

Myyjä kuitenkin laittoi sähköpostia kyseiseen osoitteeseen, eikä vastausta kuulunut. Myyjä ei luovuttanut vaan laittoi uutta kyselyä sähköpostiin. Tässä vaiheessa Ghanalainen oli laittanut kumppanillee viestin, ettei saa olla myyjän kanssa missään tekemisissä.

Tässä vaiheessa myyjä varoitti jo suomalaista siitä, että epäili tämän tulleen huijatuksi.

Päivän jälkeen suomalainen otti myyjään yhteyttä ja myönsi, että hänestäkin tuntui tulleensa huijatuksi ja kyseli neuvoja. Myyjä suositteli ottamaan yhteyttä poliisiin välittömästi.

Kaikki oli alkanut kun mies oli keväällä rekisteröitynyt Match.com palveluun ja löytänyt sieltä Ghanalais naisen itselleen.

Nainen oli kertonut itkuvirren siitä kuinka on menettämässä maa plänttinsä, hän on nainen, eikä Ghanassa nainen saa omistaa kiinteää omaisuutta. Aikaa kului ja Suomalainen mies meni paperilla naimisiin naisen kanssa. Keväästä tähän päivään asti Ghanalainen on lypsänyt Suomalaiselta noin 70 000€. Summat ovat pyörineet muutamissa tuhansissa kerrallaan. Rahat ovat siirtyneet Englannin kautta yksityishenkilöiden välityksellä Afrikkaan.

Suomalainen oli ostanut myös Ghanasta maa pläntin. Tontin koko noin 500 eekkeriä. Lyhyt googletus kertoo tontin paikalla olevan sairaala, ei kaivos, kuten papereissa sanotaan.

Kaiken tämän jälkeen Ghanalainen on pyytänyt vielä 45 000€. Syyksi nainen on sanonut busineksiensa pelastamisen.

Maakauppa sopimus, nimi sutattu huijatun tietojen salaamiseksi.

Jos olet tullut huijatuksi, tai sinulla on uutisvinkki, ota yhteyttä alla olevaan sähköpostiin.
Otamme vastaan vihjeitä osoitteeseen nykysuomi.vihje@gmail.com

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Taas uusi huijaus: Mies menetti 70 000€ Afrikkaan

  • 9.9.2017 at 06:18
    Permalink

    Kyllä on ylimääräistä rahaa maailmalla ja hölmöjä kusetettavia. Paljonko näistä on kirjoiteltu ja varoiteltu ja aina joku valopää menee samaan ansaan. Hälytyskellojen pitäisi jo soidan todella kovaa jos kysessä on Afrikan mantereelta lähetetty huijaus. Mutta on näihin kyllä haksahtaneet ihan oikeat liikemiehetkin rahanahneuksissaan. En kyllä kehtaisi julkisesti enää valittaa rahojen menettämistä ja voi olla poliisilla vaikeuksia pitää naama peruslukemilla kun marssitaan tekemään rikosilmoitusta.

    Reply
  • 9.9.2017 at 10:38
    Permalink

    Suomalaiset ovat säästäväistä kanssa. Suomalaisten tileillä on 80 miljardia euroa ja se tiedetään. Siksi tänne tulee koko ajan petoksista kertovia kirjeitä ja e-maileja. Ja sitten hyväuskoiset suomalaiset vielä menevät ja uskovat näihin. Tämä tuli esille, mutta kuinka moni ei tule häpeän pelossa?

    Tälläkin 70 000 eurolla ostetaan aseita ja varustetaan loisia kulkemaan kohti eurooppaa. Suomalaiset osaltaan siis kustantavat matujen invaasiota maahamme. Ja miksi matut ylipäätään tulivat Suomeen? Siksi että täälä ihmiset ovat helpoimmin höynäytettävissä. Tieto on kulkenut kohdemaihin ja siksi sieltä tullaan koska tiedetään että täältä saa valehtelemalla helpoimmin loppuelämän kestävän ylläpidon.

    Suomalaisten pitäisi tietää se yksi asia että aina kun mennään ulkomaille tekemään kauppoja, niin ne tehdään joko poliisiasemalla tai paikallisen poliisin johtajalle maksetaan siitä että hän toimii kaupanvahvistajana. Silloin ei joudu petetyksi. Ja silloin kauppa on virallinen.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.