Näkökulma: Turun iskusta ei opittu mitään – päinvastoin

Taannoinen poliisin terrori-iskuna tutkima Turun puukotus oli tapaus, joka todisti karulla tavalla sen, että ääri-islamilainen radikaaliajattelu ja siihen liittyvät viattomia uhreja vaativat terrori-iskut ovat nyt todellisuutta ja arkipäivää Suomessakin. Vieläkin on varmaan tahoja, jotka haluavat kiistää iskun terroriyhteydet, vaikka poliisi on tutkimuksissaan todennut tekijällä olleen ISIS-yhteyksiä, ja hänen suunnitelleen myös kahta muuta iskua.

Luulisi, että kyseinen isku olisi viimeistään herättänyt viimeisetkin epäilijät ruususen unestaan. Mutta valitettavasti nyt näyttää siltä, että on käynyt päinvastoin. Poliiseista, poliitikoista ja toimittajista kukaan ei ole huolissaan terrori-iskuista, vaan päällimmäisenä huolenaiheena kaikilla tuntuu olevan rasismi. Järjetöntähän se on, mutta tässä kävi juuri niin kuin arvelinkin. Päivi Nerg kerkesi jo julistaa, että suomalaiset ovat suurin turvallisuusuhka.

Välittömästi Turun iskun jälkeen monet poliitikot hallitustasolta lähtien antoivat aiempaa kovempia lausuntoja keinoista, joita tulisi ottaa käyttöön vastaavien iskujen ennaltaehkäisemiseksi jatkossa. Esimerkiksi palautuskeskukset tulivat uudelleen tapetille.

Samoin ensi vuoden budjetin julkistamistilaisuudessa tuli esille asioita, joilla turvallisuutta voitaisiin parantaa. Puhuttiin muun muassa siitä, että kielteisen turvapaikkkapäätöksen saanut henkilö voidaan tarvittaessa ottaa saman tien kiinni odottamaan palautusta. Puhuttiin myös laittomien, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden piilottelun kriminalisoinnista.

Siis kaikki hyvin? No ei. Kaikki nämä toimivilta ja kansan turvallisuutta lisääviltä kuulostavat keinot on vesitetty ja ammuttu alas yksi kerrallaan, milloin poliisijohdon, milloin poliitikkojen ja itse pääministeri Sipilän suulla. Tapansa mukaan Sipilän hallitus soutaa ja huopaa peruen omia aiempia päätöksiään ja linjauksiaan. Käytännössä muutaman päivän kohun ja tyhjien puheiden jälkeen mikään ei tule muuttumaan, ja voimme keskittyä odottamaan seuraavaa iskua.

Huhtasaari tikunnokkaan

Eduskunnan palattua vihdoin kesätauoltaan, piti perussuomalaisten kansanedustaja ja presidenttiehdokas Laura Huhtasaari torstain kyselytunnilla mainion puheenvuoron, jossa otti esille juuri tämän paradoksin. Suomalaisia keskitytään kyttäämään netissä tapahtuvasta, sinänsä harmittomasta ”vihapuheesta”. Eli kun suomalaiset ovat huolissaan omasta ja läheistensä turvallisuudesta ja ihmettelevät kädettömän hallituksen saamattomuutta, luokitellaan se vihapuheeksi.

Sen sijaan kukaan ei ole huolissaan maassamme rehottavasta, täysin avoimesta ääri-islamistien vihasta suomalaisia vääräuskoisia kohtaan. Ympäri maata tulee tietoja, kuinka avoimesti Turun iskuja on joissain piireissä juhlittu, ja kuinka monet tahot Suomessa ihannoivat terroristijärjestö ISIStä. Tämä ei ole poliisin tai poliitikkojen mielestä rangaistavaa, ei edes huolestuttavaa. Pääasia, että saadaan suomalaiset vihapuhujat kuriin.

Aiemmin mainittu Laura Huhtasaaren aiheellinen puhe sai arvatusti aikaan melkoisen myrskyn. Irtopisteitä kommenteillaan keräilivät muutamat kansanedustajat, ja myös ministeri Paula Risikon ja pääministeri Juha Sipilän kommentit Huhtasaaren puheenvuoroon olivat melkoista farssia. Aivan kuin he eivät ollenkaan ymmärtäneet, mitä Huhtasaari halusi sanoillaan tuoda esiin. Huhtasaari nimenomaan halusi tuoda esiin tämänkin puolen vihapuheesta, kun julkisuudessa on keskitytty vain suomalaisten syyllistämiseen.

Huhtasaaren puheet käsitettiin kautta linjan joko tarkoitushakuisesti tahallaan tai sitten silkkaa tyhmyyttään väärin. MTV:n Seitsemän uutisten toimittaja Antonia Berg unohti puolueettoman journalismin täysin, ja latasi raporttinsa yhteydessä tylyjä kommentteja Huhtasaaresta.

Yle julkaisi aiheeseen liittyen useampiakin, Huhtasaarta aiheettomasti leimaavia juttuja. Esimerkiksi toimittaja Hilkka Säävälä vääristeli ala-arvoisessa jutussaan, että Huhtasaaren mielestä vain suomalaisia ja länsimaisia arvoja kohtaan suunnattu puhe olisi vihapuhetta. Eihän Laura mitään sellaista sanonut. Tämän saman virheellisen tulkinnan teki moni muukin.

Yleisesti mediassa väitettiin Huhtasaaren pitäneen islaminvastaisen puheenvuoron, vaikka kyse oli nimenomaan ääri-islamilaisen terrorismin vastustamisesta. Ilmeisesti se on Suomen poliitikkojen ja median mielestä paha juttu. Järjetöntä, jälleen kerran.

Some kohisee

Myös vähäpätöisemmät tahot yrittivät ratsastaa Huhtasaaren puheenvuorolla. Esimerkiksi vihervasemmistobloggari Jori Eskolin kirjoitti hänenkin mittapuullaan varsinaisen pohjanoteerauksen. Kirjoitustaan Facebookissa mainostaessaan Huhtasaaren puheen väärin ymmärtänyt Eskolin ei säästellyt sanojaan. Eskolin luonnehti Huhtasaarta toistuvasti ja suorasanaisesti rasistiksi.

Pari päivää myöhemmin itsekin poliittista uraa vihreiden riveissä virittelevä Eskolin jatkoi saman nauhan pyörittämistä julkaisemalla uuden, täysin Huhtasaaren pilkkaamisen keskittyvän kirjoituksen. Tällä kertaa hän haukkuu Huhtasaarta rasistin lisäksi myös jihadistin morsiameksi. Eskolin myös väittää kirkkain silmin, että Huhtasaari on ISISillä töissä. Lisäksi hän lietsoo lukijoitaankin haukkumaan Huhtasaarta rasistiksi ja jihadistin morsiameksi. Aika kovaa puhetta tulevasta tasavallan presidentistä. Suoranaista kiihottamista kansalaista vastaan.

Eikö ole jotenkin nurinkurista, että vihapuheesta huolissaan oleva henkilö samalla itse harjoittaa pahimmanlaatuista vihapuhetta? Toivottavasti Eskolin joutuu asiattomista ja törkeistä sanoistaan vastuuseen, sillä on Suomessa ennenkin jaettu tuomioita rasistiksi haukkumisesta. Kuvakaappaus Eskolinin uusimmasta kirjoituksesta tässä:

Luonnollisesti kuvioon kuuluu, että omassa harhaisessa kuplassaan elävä vihervasemmisto ei siedä minkäänlaista kritiikkiä tai eriäviä mielipiteitä. Tämä kirjoitus, jota juuri nyt luet, linkattiin Jori Eskolinin poliitikko-sivulle. Se hävisi sieltä muutamassa sekunnissa, ja kirjoituksen jakajalle tuli esto kyseiselle sivulle. Jossain naurettavan ja säälittävän välimaastossa olevaa toimintaa.

Kuten arvata saattaa, Huhtasaaren puhe poiki vasemmistolaiseen tapaan myös kaikki hyvän maun rajat alittavia kommentteja. Tässä erään Huhtasaaren puheista suivaantuneen kansalaisen kannanotto asiaan.

On kertakaikkiaan pöyristyttävää, että jopa Turun verisen iskun jälkeen iso osa kansasta on huolissaan vain rasismista ja vihapuheesta, ja kuinka omasta ja läheistensä turvallisuudesta huolissaan olevat tahot leimataan rasisteiksi ja naulitaan julkisesti ristille. Vaikka me suomalaisetkin olemme jo ehtineet saada oman osamme ääri-islamilaisesta terrorista, ei siitä silti saisi puhua eikä sitä myöskään saisi vastustaa. Sanotaan se vielä kolmannen kerran: Järjetöntä.

Kukaan poliitikko tai median edustaja ei myöskään ole huolissaan siitä, mitä jyväskyläläisessä vastaanottokeskuksessa tapahtui maanantaina. Satapäinen turvapaikanhakijajoukko mellakoi tuntikausia ja motitti poliisipartion, joka joutui perääntymään ja hälyttämään apuvoimia paikalle. Eikö tuollainen järjestäytyneisyys, joukkovoima, virkavallan vastustaminen ja varsinkin laista ja järjestyksestä piittaamattomuus olisi todellinen huolenaihe? Edes virkavallan edustajaa eli poliisia ei kunnioiteta lainkaan. Se voi poikia vielä jotain paljon vakavampaa tulevaisuudessa. Samaan tapaan olankohautuksella ohitettiin myös samana päivänä tapahtuneet Alahärmän koulussa tapahtuneet turvapaikanhakijoiden tekemät pahoinpitelyt.

Suomen poliittinen ja julkinen keskusteluilmapiiri on pahasti nyrjähtänyt. Poliittisen korrektiuden nimissä asioista ei saa puhua niiden oikeilla nimillä, ettei vaan kukaan ulkomaista alkuperää tai toista uskontoa edustava pahoita mieltään. Kotimaisia suorapuheisia ihmisiä sen sijaan saa haukkua ja lyödä kuin vierasta sikaa. Ilmeisesti se ei sitten ole sitä paljon puhuttua vihapuhetta. Onhan vasemmistolainen väkivaltakin perinteisesti parempaa, miksei siis vihapuhekin.

Katso myös:

12 thoughts on “Näkökulma: Turun iskusta ei opittu mitään – päinvastoin

  • 10.9.2017 at 12:06
    Permalink

    YLE ja muut suvakkimediat aivan tarkoituksellisesti vääristelevät juttujaan tässäkin tapauksessa.

    Niiden törkeydellä ei näytä olevan mitään rajaa.

    Reply
  • 10.9.2017 at 12:59
    Permalink

    Oli suorastaan huvittavaa lukea sekä Jori Eskolinin että Uuninpankkopojan viimeisiä blogeja tänään.
    Nämä eivät ole ollenkaan kiinnostuneita selvittämään tosiasioita, he eivät keskustele asdiasta asiallisesti, siis maahanmuutosta,m islamista ja niiden mukanaan tuomista ongelmista. He siirtävät kaiken keskustelun henkilöihin, parjaavat mm. Huhtasaarta ja vääristelevät Huhtasaaren sanomisia. Tämänmhe tekevät tietenki siksi että eivät pysty perustelemaan kantaansa asiakysymykseen. Uunbiunopakkopoika hjopa tuo esille Mosko.. ei kun Brysselin määräykset siitä mikä olisi ”vihapuhetta”. Mielenkiintoista siksi että sosiaalidemkraaatit, joihin Uuninpankkopoika itsensä lukee, olivat Miskovan hallinnon verisiä vihollisia mnutta nyt Suomen sosiaalidemokraatit toimivat juuri kuten Moskovan hallinnon mukaan kuuluikin toimia eloi kaikki määrättiin Moskovasta ja puolueen kerskuskjomiteasta, siis Brysselistä ja EU-komissisosta. Demokratiasta sosiaalidemokrateilla ei ole muuta jäljellä kuin nimessä sana demokraatti. Olemme lähellä muutaman vuoden takaista ennustustani siitä että SDP on pian alle 15 %, ja sitten voidaankin jo odotella 10 %:n alitusta.

    Reply
  • 10.9.2017 at 13:12
    Permalink

    Meno alkaa pelottavasti vaikuttaa samankaltaiselta kuin natsisaksassa. Vihervasemmiston hedelmiähän sekin oli, vaikka se monesti halutaan unohtaa tai tarkoituksella vääristää.
    Asioista pitää voida puhua vapaasti tai ongelmia ei pystytä korjaamaan. Täysi rajoittamaton sananvapaus kun on varsin olennainen edellytys demokratialle ja vapaalle yhteiskunnalle. Mutta onhan rivikansalaiselle jo varsin selvää, ettei suomesta ja koko EU:sta halutakaan kehittää millään tasolla vapaata tai tasa-arvoista yhteiskuntaa, vaan pelkkää valta eliitin diktatuuria.

    Reply
  • 10.9.2017 at 13:39
    Permalink

    Jori Eskolin kirjoittaa, että ketään tässä maassa ei voi asettaa heikompaan asemaan aatteidensa takia.
    Kuitenkin hän leimaa sellaiset ihmiset joiden aatteet eivät ole itsensä kanssa yhtenevät rasisteiksi.
    Islamilla ja muslimeilla ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa, niin tämä kuitenkin onnistuu, koska väärinajattelija pitää saada leimatuksi. Siis sellaisen ihmisen toimesta, joka ei aseta ketää aatteidensa takia heikompaan asemaan.
    Jällee yksi suvaitsevaisuuslogiikan helmi.

    Reply
    • 10.9.2017 at 15:15
      Permalink

      Niin taas kerran. Ei se ole rasismia, jos vastustaa arabialaisten ja afrikkalaisten tänne ottamista köllimään meidän verorahoilla kun vielä sen lisäksi tuovat rikollisuutta mukanaan.

      Reply
  • 10.9.2017 at 17:51
    Permalink

    Jorma Eskolin tekee itsestään idiootin. Idioottina on hyvä olla, ei huolet paina ei rasita olla. Eskolin: anna mun olla idiootti.

    Reply
  • 10.9.2017 at 20:55
    Permalink

    Hallituksen tyhjänpäiväisillä papereilla tai vihervasemmiston änkytyksellä ei ole mitään vaikutusta aitokansallismielisten tekemisiin. Vastapuoli ei näköjään suostu sisäistämään sitä tosiasiaa että meidän mielipide ei ole muutettavissa -viha vain kasvaa jokaisesta painostusyrityksestä.

    -Se taktiikka mikä toimii ruåtsissa ei toimi täällä.

    Reply
  • 11.9.2017 at 02:21
    Permalink

    HUHTASAARI ON SUOMEN PELASTUS! VIISAS JA REHTI!
    SUOMEN SEURAAVA PRESIDENTTI !!!
    Tulet saamaan kansan tuen vaaleissa. Tsemppiä!

    Reply
  • 11.9.2017 at 11:47
    Permalink

    Nämä eskoliinit ja kumppanit ovat jopa säälittävän vähäjärkisiä.
    Huolestuttavaa on se että jotkut vielä ottavat nämä pellet tosissaan.

    Reply
  • 11.9.2017 at 17:30
    Permalink

    Kovasti Huhtasaari näyttäisi ymmärtävän rasismia Israelissa.

    Reply
  • 13.9.2017 at 11:30
    Permalink

    Rasisti tarkoittaa tänään Suomessa täysijärkistä isänmaallista ihmistä!

    Reply
  • 2.1.2018 at 16:38
    Permalink

    Nämä kommentit pitää pitää esillä kun vihreiden presidenttiehdokkaan tapaa, onko se suoraan viher isis ehdokas, nehän ei homoja silitä myötäkarvaan!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.