Uusi porsaanreikä oleskeluluvan saamiseksi paljastui

6

”Jos olet joutunut tai sinun voidaan perustellusti epäillä joutuneen ihmiskaupan uhriksi, sinulle voidaan myöntää oleskelulupa Suomeen… Oleskeluluvan myöntäminen ei myöskään edellytä, että toimeentulosi on turvattu.”

Näin todetaan maahanmuuttoviraston internet-sivuilla omassa osiossaan ”Oleskelulupa ihmiskaupan uhrille”. Sivulla kerrotaan joitakin vaatimuksia oleskeluluvan saamiseksi tällä verukkeella. Tilapäisen oleskeluluvan saaminen edellyttää että: Oleskelusi Suomessa on tarpeen ihmiskauppaan liittyvän esitutkinnan tai tuomioistuinkäsittelyn vuoksi, teet yhteistyötä viranomaisten kanssa, jotta ihmiskaupasta epäillyt ihmiset voitaisiin saada kiinni, ja että et ole enää yhteydessä ihmiskaupasta epäiltyihin ihmisiin.

Kuitenkin sivun lopussa todetaan seuraavaa: ”Jos olet erityisen haavoittuvassa asemassa, voit saada jatkuvan oleskeluluvan. Sen saaminen ei edellytä, että olet yhteistyössä viranomaisten kanssa, tai että oleskelusi Suomessa olisi tarpeen esitutkinnan tai tuomioistuinkäsittelyn vuoksi.”

Toisin sanoen vaikka tilapäisen oleskeluluvan saamiseen on selvät ehdot, on jatkuvan oleskeluluvan myöntäminen täysin kiinni hakemuksen käsittelijän omasta tahtotilasta.

Aiemmin on havaittu esimerkiksi pakolaisten kääntymistä kristityiksi, sillä kristittyjä vainotaan voimakkaasti eri puolilla lähi-itää eikä heitä siksi voi kääntyneinä enää palauttaa kotimaihinsa. Onko seuraava trendi ihmiskaupan ja esimerkiksi prostituution lisääntyminen pakolaisten keskuudessa? Sen aika näyttää.

Lähde: Migri

6 KOMMENTIT

  1. Suomessa 70% ensimmäisistä turvapaikkapäätös valituksista koskee homoksi hurahtamista tai kristityksi taqian omaisesti käännähtämisestä.

  2. Lisäksi vielä karvaranteet avioituvat wanhojen ämmien – lue mätisäkkien kanssa -.saadakseen ikuisen *oleskeluvan Suomeen.

    * Tarkoittaa kirjaimellisesti sanan mukaisesti sitä, ettei tämän ihmisjätteen koskaan tarvitse tehdä mitään työtä elääkseen, vaan hän tulee elämään kuin Kroisos Suomessa jo 30-vuotta loisineet somalit ovat tehneet ja hyväksi havainneet kuten myös suvakki-ämmätkin yms. vihreät, sossut, kommarit …..

  3. Niin nythän on jo alkanut kiertää juttua Libyan raiskausleireistä.Naiset varmaan alkavat käyttää tätä ihmiskauppajuttua. Kohta tänne tulvii satojayuhansia ihmiskaupan naisuhria ja teinipoikaa.Heidät on tietenkin kaikki pakotettu prostituoiduiksi.

  4. Koko turvapaikka systeemi on vain yksi suuri porsaanreikä eikä sitä pysty korjaamaan sillä se on alunperin tehty pakolaisista hyötyvien tahojen tarpeisiin.

    Jokainen täyspäinen ymmärtää että nykyisen järjestelmän voimassaollessa OIKEAT avuntarvitsijat eivät sitä apua tule saamaan -OIKEITA pakolaisia autetaan paikanpäällä eikä niitä rahdata yhteen maailman kalleimpaan maahan kestittäväksi.

  5. Eipä kerää punainen (väärinpäin käännetty) risti enää apua sinne etiopiaan ynnä muille pömppömahoille. On vaan mainosta että ”Syyriassa oli pommi, nyt 35000 sotilasta tänne turvaan”, kampanja

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.