Emma Kari: Meidän pitää säätää viimeinen myyntipäivä uusille polttomoottoriautoille

21

Emma Kari (Vihr) ottaa vahvasti kantaa ilmastonmuutokseen facebook päivityksessä.

Emma Kari:
Puhuessani ilmastonmuutoksen torjumisesta, joku keksii aina huomauttaa: ”no mutta kun Kiina.” No nyt Kiina suunnitelee uusien bensa- ja dieselautojen myynnin kieltämistä. Mitä tekee Suomi? Sipilän hallitus on päättänyt pistää paukut biopolttoaineiden kehittämiseen. Näin vaikka johtavat tutkijat ovat todenneet hallituksen biotalouden olevan haitallista sekä ilmastopolitiikalle että luonnon monimuotoisuudelle.

Mitä tämä tarkoittaa? Sitä, että jäämme auttamatta jälkeen. Me emme pääse mukaan uuden puhtaan teknologian markkinoille. Me emme saa investointeja. Me emme saa uusia työpaikkoja. Taloutemme ja energiapolitiikkamme nojaa Sipilän hallituksen ideologiseen maailmaan, joka ei ole kosketuksissa sen kanssa, mihin suuntaan maailman on menossa. Polttomoottoreiden aika alkaa olla ohitse.


Olemme vuosia sanoneet, että tulevaisuuden maailmassa pärjäävät ne, joilla on uskallusta olla edelläkävijöitä. Tämä tarkoittaa, että rohkeus panostaa uusiin aloihin lobbareiden kuuntelemisen sijaan luo uutta kasvua. Tämä maa on täynnä insinöörejä. Meillä on valtavasti osaamista niin teknologiassa kuin ympäristöalalla. Ainoastaan luomalla omat markkinat puhtaalle teknologialle saamme ponnistupohjan suomalaiselle osaamiselle. Me jäämme jatkuvasti jälkeen, koska odotamme mitä muu maailma tekee ensin.

Suomen pitäisi nostaa ilmastopolitiikan kunnianhimon tasoa. Meidän pitää sähköistää Suomen joukkoliikenne ja yksityisautot. Meidän pitää säätää viimeinen myyntipäivä uusille polttomoottoriautoille. Se on sekä ympäristön että Suomen talouden etu.

21 KOMMENTIT

 1. Juu, aivan niin… Sähkö tulee töpselistä, eikä siinä ole päästöjä.
  Voi voi, kun me siirtyisimme täysin sähköautoihin tarvitsisimme lisää ydinvoimaloita. Mitäs se Emma niistä tykkää?
  Entäs akkujen valmistuksen päästöt?
  Suomessa elävien hiilijalanjälki on maailman kärkeä ja sitten nämä Emmat haluavat siirtää tänne puoli Afrikkaa.
  Ollaan sitä nyt niin vihreää….
  Ja vielä tämä, emme saa investointeja tänne. Älä huoli, Berner ja kumppanit kyllä myyvät kansallisomaisuutemme pohjavesiä ja teitä myöten ulkomaalaisille sijoittajille.

 2. Sähkö tulee pistorasiasta ja ostetaan isompi asunto että yhteen huoneeseen voi rakentaa tietokoneen louhimaan valuuttaa… Eli kuluttamaan sähköä. Eikä tarvii tehdä mitään. Muuta kuin ummistaa silmänsä illalla ja kävellä tai pyöräillä Huom. Asfalttiteitä ilman autoa. Kertoa että polttomoottoriauto on pahasta. Samoin on atk jäte. Ei ymmärretä.

 3. Emmalla on taas vauhti päällä. Jos kerran dieselautoilu kiellettäisiin niin milläs ihmiset sitten kulkisivat töissä? Julkisia ajoneuvoja ei olisi eikä metroja ja ratikoita ole rakennettu joka paikkaan. Yhteiskunntan talous ja hyvinvointi romahtaisi hyvin nopeasti. Mutta sitähän tämä viha-vasemmisto juutalaisella korostuksella haluaa.

  Minulle on aivan sama. Minä pärjään ilman töitä tämän elämäni ja lapsenikin tulevat pärjäämään. On sen verran sukanvarressa kun aikoinaan tuli remontoitua Saksassa ydinvoimaloita. Varovaisesti laskien sain 36 vuoden palkan muutamassa vuodessa. Ja jos Emmojen aivopierut otetaan tosissaan, niin lisää töitä on tiedossa. Se joka osaa KKU:n ja DIN:in, se pystyy pyytämään rahaa työstään. Olisiko tuollainen 120e+alv+kulut hyvä summa? Kyllä maakunta maksaa.

 4. Emma sanoo ilmeisesti mitä tahansa mikä on muodikasta siellä kuuluisassa isossa maailmassa. Seuraavaksi kehoittaa valkoisia olemaan lisääntymättä väestönkasvun hillitsemiseksi?

  Tämä täti osoittaa kerta toisensa jälkeen että aina on mahdollista olla pikkaisen typerämpi. Sitä se on, kun ego vie, ja halu olla hyvä ihminen sumentaa sen pienen järjenhippusenkin.

 5. Olekko tyhymä vaan muuten vaan tottunu meneen metrolla jokapaikkaan? Ei siinä että olen ainoa toistasataa kilometriä työmatkaa ajava päivittän, mulla pitäs olla kaks kolme akkua varalla autossa tai kaks kolme sähköautoa että selviän sen lisäksi muusta arjesta. Tule polkeen dynamolla mulle sähköä autoon ko menen töihin. Pöliä.

 6. ihan hullua puhetta ”Polttomoottoreiden aika alkaa olla ohitse” …noniin.,”Me jäämme jatkuvasti jälkeen, koska odotamme mitä muu maailma tekee ensin” miksihän meidän pitäis olla aina ensimmäisiä?jo se on nähty mitä käy kun totellaan EU:n käskyjä ensimmäisenä

 7. Ajatelkaa jos tuo idiootti pääsisi todella päättämään asioista. Näen jo painajaisia vihreiden vaalivoitosta ja touko pouko pääministerinä, tämä olisi joku avainminsteri, eihän se voisi olla totta. Autoilu kielletään muualla kuin pääkaupunkiseudulla, matuja saapuu kutsuttuna vuoden aikana satoja tuhansia, armeija lakkautetaan ym. Tappaisin silloin viimeistään itseni.

 8. Ja korvaavien uusien ydinvoimaloiden rakentamisessa voidaan työllistää kaikki ”pakolaisina” tulleet ydinfyysikot ja diblomi-insinöörit. Voi vihtu, mikä aivopieru!

  • Korvaava ydinvoimala? Korvaa mitä? Lisäydinvoimala ei korvaa. Eikä jutussa puhuttu mitään pakolaisten työllistämistä, joten tosiaan… voi vihtu minkä aivopieru päästitkään!

 9. Jos tuollainen transistori pääsee valtaan niin rajoita tulee diodi. Pääsee vain sisäänpäin, koska kaikki maksajat kaikkoavat muuten.

 10. Mistä nämä lisäydinvoimaloiden tarpeet aina nousevat esiin? On jo useaan kertaan tutkittu ja todettu, ettei tarvita lisää ydinvoimaa, vaikka maan koko autokanta sähköistettäisiin. Autot ladataan pääosin öisin, jolloin on valtavasti hukkaan valuvaa ylikapasiteettia.

  On muuten myös tutkittu, että 98% autoilijoista tulisi toimeen 200 km kantamalla varustetulla sähköautolla.

  Keksikää siis jokin uusi, mutta pätevä vasta-argumentti.

  • Eipä riitä talvipakkasilla nykyinen sähköntuotanto. Suomi voisi selvitä 1-2:lla uudella yksiköllä. Aurinkovoimasta ei ole kulutushuippuaikoina mitään hyötyä. Malilmassa on noin 400 ydinvoimalaa. Jos kaikki maapallon autot muutettaisiin sähköautoiksi, tarvittaisiin reilusti yli kymmenkertainen ydinvoimakapasiteetti. Itseasiassa liki 100 kertainen. Osan voisi tietysti korvata aurinkoenergialla.
   Autojen valmistus muuten on CO2 päästöiltään jo itsessään varsin suuri. Kun s-autojen akkuja tehdään ja kierrätetään on päästöt vielä suuremmat. itse uskon s-autoihin, mutta se vaatii lisää sähköntuotantoa. Naapurini, tekniikan tohtorin lausuman mukaisesti mailmanlaajuisesti autojen muuttaminen s-autoiksi on täysin mahdoton ajatus. Pohjoismaissa ja pääosin kehittyneissä länsimaissa se onnistuu muutaman kymmenen prosentin s-tuotannon lisäämisellä. Kehitysmaissa pitäisi tuotanto jopa 100-kertaistaa eli maissa joissa paljon autoja ja vähän s-tuotantoa.

  • Entäpäs talviaikaan, jolloin muutenkin ostetaan sähköä muualta? Lisäksi vaadittaisiin melkoiset remontit sekä julkiseen että yksityiseen sähköverkkoon. Isomman kerrostalon autokatos jo yksinään vaatisi melkoisen kaapelin, puhumattakaan latauspistokkeista. Entä yritysten autopaikat? Kuka kustantaa, ja tarjoaako työnantaja työntekijänsä lataukset päivän aikana, että pääsee kotiinkin vai laitetaanko kenties kolikkoautomatti pistokkeeseen? Ja mitenkäs yöllisen sähkökatkon jälkeen kun pitäisi töihin mennä mutta akku onkin tyhjä?

 11. Niin no ei taas oteta huomioon, että Kiinalla on jokin omavaraisempi vaihtoehto kuin hommata helkkaristi tuontiöljyä maahansa. Myöskin Kiinan isot kaupungit kärsivät niin paljon pakokaasujen haitoista verrattuna tänne missä väestötiheys on aivan jotain muuta luokkaa ja jossa ei missään kaupungissa saataisi savusumuverhoa aikaan, vaikka maan kaikki polttoainekäyttöiset moottori rouskuttais yhtä aikaa…

 12. Niin mites lentokoneet ? lentääkö ne sähköllä ? mihin laitetaan se ylimääräinen polttoaine mitä öljyntuotannossa syntyy ? kuka sen saa käyttää vai annetaanko kehitysmaille ja päästötöt kuitenkin pysyy samana 😀 vielä on paljon keksittävää enen kuin pelkällä sähköllä autoillaan.

 13. Suomessa on elämää myös kehä 3.n ulkopuolella ja täälä voi joutua hakemaan maitoa kaupasta muullakin kukn hipsteri polkupyörällä. Lisäksi täälä landella tulotasot on niin matalat että ajoneuvot on noin 10-15 vuotta vanhoja… ei ihan heti muuteta autoja sähkölle… lisäksi tuo päätös ei edesauta suomen greentechiä pätkääkään kun meiltä puuttuu isot tekijät ajoneuvo valmistajista, ja resurssit / matkkinat on täälä mitättömät. Ja tosiaan sähkö on vain jotain jännää energiaa jota tulee töpselistä????

 14. pohjoisissa olosuhteissa henkilöautoliikenteen sähköistyminen alkaa olemaan ajankohtainen 30 vuoden päästä näillä näkymin. Kuten jo argumentoitu, se on se neljä vuodenaikaa, mistä johtuu erittäin epätasainen energiantarve ja sen tuotto. Energian siirrossa ja varastoinnissa täytyy tapahtua suuri murros, sillä hävikin määrä on huutava nykyisellään. Voi myös olla, että sähkömoottori ei lyö ikinä täysin läpi. Kisassa huomispäivän ”polttoaineesta” on kuitenkin useita lupaavia ehdokkaita. Öljyhän ei tule itsessään ikinä häviämään, öljyä kun voi rutistaa vaikka päivänkakkarasta.

 15. Joillakin on myös ns.sähkö allergia joka ei todellakaan ole mukava olo tila, ei tarvita kuin hieman tietokonetta enemmän sähkökenttää niin jo alkaa nupissa jurmata! Muutenkin todella yksinkertaisia nämä ”hyväntekijä” ihmiset jotka luulee pelastavansa nykyään sähköllä maailman, yhtään ei ajatella mitä muuta oheis juttua siihen liittyy ennen kuin sillä saavutetaan jokaisen ulottuville soveltuvat systeemit! Ihan järjetöntä vaatia täyskieltoa muille jos nyt itse sattuu pärjäämään ilman polttomoottoriakin nyt esimerkiksi!

 16. Kuulostaa hyvin paljon samalta kuin taannoinen hekulamppudirektiivi. Mitäs saatiinkaan tilalle… Ongelmajätettä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.