Karkotuspäätöksen saanut mies hyökkäsi veitsen kanssa poliiseja kohti Helsingissä – Selvisi ehdollisella

Karkotuspäätöksen saanut turvapaikanhakijamies hyökkäsi poliiseja kohti veitsi kädessään Helsingin Puotilassa viime vuoden toukokuussa. Mies tuomittiin tänään Helsingin hovioikeudessa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sekä oikeusavustajan ja maahanmuuttoviranomaisen uhkailusta.

Tällä hetkellä 42-vuotias mies oli viime vuonna etsintäkuulutettuna, kun useat poliisit menivät ottamaan häntä kiinni yksityisasunnosta Puotilassa. Mies ei kuitenkaan antautunut, vaan yritti paeta parvekkeen kautta.

Pihalla mies hyökkäsi poliiseja kohti veitsi ja kaasusumutin käsissään, jolloin yksi poliiseista taltutti miehen ampumalla tätä jalkaan.

Oikeudessa syytetty kiisti uhkailleensa poliiseja veitsellä tai kaasusumuttimella. Mies myönsi kuitenkin paenneensa asunnosta veitsi mukanaan, koska hän pelästyi tilannetta.

Helsingin hovioikeus ei kuitenkaan uskonut syytetyn selitystä, vaan totesi hänen syyllistyneen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen, laittomaan uhkaukseen ja lievään ampuma-aserikokseen.

Samainen mies sai maanantaina hovioikeudessa tuomiot myös kahdesta muusta laittomasta uhkauksesta, viestintärauhan rikkomisesta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Syytetty kiisti oikeudessa nämäkin rikokset.

Myös useita muita uhkailuja

Hovioikeus katsoi kuitenkin toteen näytetyksi, että syytetty on esimerkiksi piinannut häirikkö- ja uhkailupuheluin erästä lakimiestä. Yhteydenottotulvan kohteeksi joutunut nainen oli aiemmin avustanut syytetyn lapsen äitiä huoltajuusriitaan liittyen.

Mies oli soittanut aikavälillä 2.10.2015–19.5.2016 kaikkiaan 161 kertaa lakimiehen henkilökohtaiseen työnumeroon ja matkapuhelinnumeroon, kuin myös Helsingin oikeusaputoimiston asiakaspalvelunumeroon. Puheluihin vastattiin syyttäjän mukaan ainakin 76 kertaa.

Helsingin käräjäoikeuden antaman aiemman tuomion perusteluissa kuvaillaan, että puhelut saivat entistä ”maanisemman” ja uhkaavamman luonteen vain päiviä ennen kiinniottotilannetta, jossa mies hyökkäsi veitsen kanssa poliiseja kohti.

Oikeudessa kuultiin todistajaa, joka oli vastannut oikeusaputoimistossa uhkailupuheluun. Soittaja oli esittänyt lakimieheen kohdistuvia tappouhkauksia.

”We will kill her” [me tapamme hänet], ”heads will be cut” [päitä tulee putoamaan] ja ”she is a devil and satan” [hän on paholainen ja saatana], oli soittaja todistajan mukaan muun muassa sanonut.

Lakimiehen työhuoneessa piti lopulta olla varmuuden vuoksi vartija paikalla. Lakimiehellä diagnosoitiin akuutti stressireaktio, jonka vuoksi hän joutui sairauslomalle.

Hovioikeuden tuomion mukaan syytetty uhkaili  myös miestä, joka oli antanut hänelle tiedoksi maahanmuuttoviraston ja hallinto-oikeuden päätökset karkotusasiassa. Uhkailu tehtiin puhelimitse ja tekstiviestitse.

Toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta syytetty tuomittiin, koska hän oli saapunut keväällä 2016 järjestettyyn lapsen valvottuun tapaamiseen veitsi mukanaan. Mies ei ollut uhkaillut sillä, vaan veitsi oli todistajan mukaan ollut terä ylöspäin hänen taskussaan.

Helsingin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden aiempaa tuomiota. 42-vuotias syytetty sai täten yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Lähde: HS

Katso myös:

9 thoughts on “Karkotuspäätöksen saanut mies hyökkäsi veitsen kanssa poliiseja kohti Helsingissä – Selvisi ehdollisella

  • 11.9.2017 at 13:45
    Permalink

    Tyypillistä käyttäytymistä kehitysmaalaiselle.Heti aletaan riehumaan kun ei asiat mene oman mielen mukaan,

    Reply
  • 11.9.2017 at 14:26
    Permalink

    Mitä paskaa pelkkä ehdollinen. Olis ny antanu ehdottomana ni olis joutunu vankilaan

    Reply
  • 11.9.2017 at 15:24
    Permalink

    Ehdonalaisuus ei ole rangaistus, pikemminkin kehoitus, jatkaa samaan malliin.

    Reply
  • 11.9.2017 at 15:25
    Permalink

    Eiks sitä sit vois heittää ulos maasta?

    Reply
    • 11.9.2017 at 16:35
      Permalink

      Ei -koska ihmisoikeudet ja kansainväliset sopimukset. SINUT heitetään maasta ulos rasististen kysymystesi takia.

      Reply
  • 11.9.2017 at 16:18
    Permalink

    Siis 1v6kk ehdollista, kaikista noista?? Onko tää joku vitsi ?
    Olis ollut Suomalainen niin häkki olis heilahtanu ja kunnolla ( sitten ihmetellään että kansa näkee hmm..punaista noita ”lellikkejä” kohtaan)
    Tämmöset naurettavat ns tuomiot noillehan vain yllyttää muitakin rettelöimään kun tietävät että nuo niistä mitään tuomiota saa.
    Mitä herranen aika tälle maalle on tapahtunut??
    Missä on se entinen oikeusvaltio nimeltään Suomi ??

    Reply
    • 11.9.2017 at 19:42
      Permalink

      äänestäkää Vihreitä niin saadaan joku tolkku tähän hommaan että nämä rajat saadaan auki ja palautukset lopetetaan niin saamme ratkaistuksi asian.

      Reply
  • 11.9.2017 at 17:00
    Permalink

    Todellinen kultamuna, josta Suomi ei luovu, eikä polpo raastimella raasta, vaan villaisella painaa. Lieventävinä asiainhaaroina: Kulttuurisidonnainen käytös ja suunnaton pelko (ja pah) sekä mielipaha alaleuan väpätyksineen, joka laittoi ”uhrin” väkivaltaisen käytöksen varsin ymmärrettäviin ja liikuttaviin raameihin suvaitsevaiston perin kummallisissa tunne repertuaareissa. Tosin se on aivan kuten tietokoneen binäärijärjestelmä eli kaksimerkkijärjestelmä, joka käsittää vain ykkösiä ja nollia.
    Haittamaahanmuuttaja muslimi -mies: ”Villitsee mun, villitsee mun….”
    Suomalainen mies: ”Se on kerrasta poikki sanon suoraan sen….”

    Reply
  • 12.9.2017 at 20:48
    Permalink

    Kantasuomalaisen tuomio moisesta temppuilusta olisi ollut 3-5vuotta vankeutta, haisee demlatuomiolle!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.