Pk-yritysten usko tulevaan edelleen vahvistunut

Usko suhdanteen kohentumiseen on koko pk-yrityskentässä vahvistunut edelleen keväästä 2017. Tiedot käyvät ilmi tuoreesta, puolivuosittain julkaistavasta Pk-yritysbarometrista. Voimakkaasti kasvuhakuisista yrityksistä taloussuhdanteiden kohenemiseen uskoo jopa 87 prosenttia. Tulos on parempi kuin vuosi sitten syksyllä ja kevään barometrin tasolla.

– Nyt on tärkeää tukea yritysten kasvua ja uudistumista, jotta yritysten kyky työllistää vahvistuu. Uudistuminen voi olla yrityksen markkinoinnin ja myynnin kehittämistä, digitaalisuuden tai muotoilun hyödyntämistä. Esimerkiksi ensi vuoden alusta starttaava Business Finland madaltaa kynnystä tarttua innovaatio-, tuotekehitys- ja kansainvälistymispalveluihin kun ne jatkossa löytyvät helposti saman katon alta, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

– Yritysten usko talouden myönteiseen kehitykseen oli nähtävissä jo kevään tuloksissa. Näyttää siltä, että usko on edelleen vahvistunut. Uhkana on hyvään alkuun päässeen kasvun tyssääminen, jos osaavan työvoiman saatavuutta koskevaan huoleen ei kyetä vastaamaan, ministeri arvioi.

Voimakkaasti kasvuhakuisista yrityksistä 71 prosenttia aikoo lisätä henkilöstöään kun kaikista pk-yrityksistä noin neljännes on kasvattamassa henkilöstöään seuraavan vuoden aikana. Noin puolet voimakkaasti kasvuhakuisista yrityksistä ennakoi myös viennin kasvavan seuraavan vuoden aikana. Kaikista yrityksistä viennin kohenemista odotti 15 prosenttia yrityksistä, jopa hieman harvempi kuin vuosi sitten. Puolet kasvuhakuisista yrityksistä aikoi kasvattaa panostuksiaan kansainvälistymiseen.

Pk-yrityksiltä kysyttiin tarpeista ja toiveista, joilla kansainvälisten osaajien rekrytointia voitaisiin vauhdittaa. Kärkitoiveena oli työnantajan näkökulmasta koottu tietopaketti kansainväliseen rekrytointiin liittyen. Myös Suomessa asuvien kansainvälisten osaajien tavoittamiseen kaivattiin apua.

– Hallitus vastaa näihin tarpeisiin syksyllä 2017 käynnistyvän poikkihallinnollisen Talent Boost -ohjelman kautta, toteaa erityisasiantuntija Laura Lindeman.

Muotoilua hyödyntää jo liki puolet kasvuhakuisista yrityksistä

Yrityksiltä kysyttiin yritysbarometrissa nyt ensi kertaa muotoilun hyödyntämisestä kilpailukykytekijänä. Muotoilu merkitsee osalle pk-yrityksiä tuotesuunnittelua, toisille se on jo yritysstrategian osa. Tyypillisesti muotoilu nähdään tuotteen tai palvelun käyttäjälähtöisenä suunnitteluna, sekä perinteisempänä ulkonäön suunnitteluna. Usein muotoilu on myös olennainen osa tuote- ja palvelukehitystä. Viidennes kaikista pk-yrityksistä – mutta lähes puolet voimakkaasti kasvuhakuisista – hyödynsi muotoilua jatkuvasti ja usein. Yleisintä muotoilun järjestelmällinen hyödyntäminen oli teollisuusyrityksissä, vähäisintä rakentamisen alalla.

Lähde: Valtioneuvosto

2 thoughts on “Pk-yritysten usko tulevaan edelleen vahvistunut

  • 11.9.2017 at 11:44
    Permalink

    Ai jaa. Ja juuri kun meidän pk-yrityksestä sanottiin 15% ihmisistä irti koska tilauskanta on taantunut jo kolme vuotta peräkkäin. Ennen voittoa tuottanut yritys tuottaa tämän tllivuoden jälkeen tappiota.

    Niin että missä on se luottamus talouden vahvistumiseen?

    Reply
  • 11.9.2017 at 17:22
    Permalink

    Täyttä valtamedian ja Liikepankkien ”taloustutijoiden” ja monettäärien suoltamaa eduskuntavaali- ja EU propakanda -paskaa, jolla ei ole mitään todellisuuspohjaa vaan kyseessä on propakandistista göbbelmäistä mielikuva -sodankäyntiä, joka on viety tappiinsa Pohjois-Koreassa. EU:han on eräänlainen Pohjois-Korea, jonka eliitti juhlii ja juo sekä hössöttää joutavuuksia sillä aikaa kun Euroopan kansakunnnat enemmän tai vähemmän kärsivät katutasolla taloudellisesti ja työelämässä joka on käynyt vuosi vuodelta yhtä epävakaammaksi ja orjatyö -voimaisemmaksi työntekijä -kulttuuriksi.
    Oma lukunsa on tietenkin EU:n avointen rajojen politiikka Euroopan mantereen kansanvaihtamiseksi muslimi barbaareilla ja heidän barbaarisilla tavoillaan, jonka mukaisesti eivät edes Neardentahlin ihmiset eivät eläneet, vaan pyrkivät vaikkakin ehkä vaistonvaraisesti suojelemaan elämää ja kunnioittamaan sitä rauhan oloissa. Mutta kun oman perheen ja lauman henki ja olemassaolo oli vaarassa. He eivät tarjonneet persettään vaan kävivät raakaan taistoon puollustaen naisiaan ja jälkeläisiään aivan kuten jokainen kasvinsyöjäkin tekee vasansa / poikasensa / vasikkansa puolesta, vaikka vastassa olisi kissapeto.

    Tämä taloudellinen ”ilouutinen” perustuu varmastikin tunnetusti vahva Euron jo nyt ylivoimaisen kilpailuedun antavan valuutan yhä paraneviin valuuttasuhdanteisten seikkojen perusteihin esim. Dollaria ja Puntaa vastaan.
    Taidanpa vaihtaa auton!!! Vitsi, vitsi…

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.