Espoo velkaantuu 600 000€ joka ikinen päivä

Espoon valtuustossa on saatu päätökset tehtyä. Veroprosenttia ei nosteta Espoossa, vaikka kaupunki velkaantuu 600 000 euron päivä vauhdilla.

Äänestys veroprosentista päättyi äänin 66-7 nykyisen prosentin säilyttämisen puolelle.

SDP, Vasemmisto ja Vihreät olisivat nostaneet prosentia maltilliset 0.25%, mutta eivät saaneet läpi ehdotustaan.

Siniset olisivat puolestan, jopa pudottaneet prosenttia.

Espoon kaupungin velkamäärän arvioidaan ylittävän vuonna 2019 miljardin euron rajan.

 

9 thoughts on “Espoo velkaantuu 600 000€ joka ikinen päivä

 • 12.9.2017 at 05:18
  Permalink

  Negatiivinen huoltosuhde, kyllä se siitä kääntyy vai kääntyykö. Monella VOK paikkakunnalla on sama edessä, verokorotuksia, palveluiden karsimisia, vanhusten hoidon ja koulutus supistuksia ym. Elätettäviä kyllä riittää ja lisää tulee rajan tyli joka päivä. Sipilä jopa haluaa lisätä näiden hakemista leireiltä, ihan niin kuin niitä ei omin auvin salakuljettajien avustamina tulisi ihan riittävästi.

  Reply
 • 12.9.2017 at 09:41
  Permalink

  Miten tyhmiä päättäjiä valtuustoihin on valittu? Ja miten tyhmää kansa on? Eivätkö ne ymmärrä että jos veroprosenttia ei nosteta niin kunta/kaupunki ottaa lainaa ASUKKAIDEN VELAKSI?

  Ei kunnan/kaupungin velka ole ”jonkun toisen maksettavaa”. Se on niiden ihmisten velkaa jotka asuvat ko. kunnassa. Siksi on parempi nostaa veroäyriä kun ottaa velkaa. Jaa miksi? Siksi että silloin kun nostetaan veroäyriä niin ihmiset kiinnostuvat siitä mihin rahat menevät. Mutta velanotolla, ihmisiä ei kiinnosta.

  Otetaan vaikkapa Tampere. Jokaisella tamperelaisella on kaupungin ottamaan velkaa 5600e/asukas. Ja ennenkuin ratikka ja kansi valmistuvat, sitä tulee ainakin 3000e/asukas lisää. Mutta ketään ei kiinnosta. No, osan velastaan Tampere siirtää ympäristökuntien asukkaille. Mitä kyllä suuresti ihmettelen että suostuvat maksamaan Tampereen kaupungin investointeja. Mutta hyvää hyvyyttään ne keräävät kansalaisiltaan piiloveroa velkaisen Tampereen kukkaroon.

  No, huoltosuhde Tampereellakin on mitä se on. Ja koko ajan huonommaksi muuttuu. Joten, kun ihmiset päätätte muuttaa johonkin kuntaan niin katsokaa ensin mikä on kunnan verorpsentti ja sitten katsokaan paljonko kunnalla on velkaa asukasta kohti. Ja vasta sen jälkeen tehkää päätös. Sillä sekin velka, asuntovelan lisäksi, tulee maksuun hyvin nopealla aikataululla. Suuret ikäluokat kuolevat jo pois. Ja silloin veronmaksajien määrä vähenee. Jolloin niiltä otetaan joilta voidaan ottaa.

  On hauska nähdä milloin kunnat ryhtyvät pakkohuutokauppoihin ihmisten kiinteistöistä kun ihmiset eivät maksa kunnan velkaa, sitä vaadittaessa.

  Reply
 • 12.9.2017 at 10:20
  Permalink

  Mikälie-kysely oli kovasti esillä ylen uutisissa. Yli 60%:n mukaan julkisia menoja pitäisi leikata. Yksi niitä olisi ylen menot, säästö olisi >600 miljoonaa. Kansanedustajien määrä puoleen nykyisestä, säästö 50 miljoonaa. Maahantunkeutujien sosiaalituki puolitettava, säästä 920 miljoonaa. Mitä vielä?

  Reply
  • 16.9.2017 at 12:43
   Permalink

   Pitäisikö kansanedustajien palkkaa päinvastoin nostaa?
   Saataisiin enemmän asiantuntevaa väkeä jotka eivät vain kyttää hillotolppaa ja nuole jonkun tahon persettä?
   Kansanedustuslaitos ei loppupeleissä kovikaan kallis ole, joku sen joskus laskikin, olisiko muutaman euron kansalaista kohden vuodessa.

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.