Klaukkalan alueen vedessä ulosteperäistä E-coli bakteeria – Juomavesi keitettävä

Klaukkalan vesitornista maanantaina 11.9.2017 otetuissa verkostovesinäytteissä on todettu E. coli -bakteeria eli ulosteperäistä bakteeria. Tästä syystä kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Vesi on tämän jälkeen myös jäähdyttyään käyttökelpoista. Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti, ellei siinä ole poikkeavaa väriä tai hajua. Myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on tämän jälkeen kuivattava huolellisesti.

Vesitorni on laitettu ylivuodolle, minkä lisäksi aloitetaan Klaukkalan verkoston ylläpitoklooraus. Erityistä syytä poikkeaville bakteerituloksille ei ole löydetty. Keittokehoitus ei koske Lepsämää.

Asiasta tiedotetaan lisää, kun saadaan seuraavat tutkimustulokset. Tilannetta voi seurata Nurmijärven kunnan kotisivuilla. Tilanteen edistymisestä tiedotetaan ongelman kestäessä joka arkipäivä vähintään klo 15.

Maanantaina otettujen näytteiden tulokset valmistuivat tiistaina 12.9.2017.

Lähde: nurmijarvi.fi

 

One thought on “Klaukkalan alueen vedessä ulosteperäistä E-coli bakteeria – Juomavesi keitettävä

  • 12.9.2017 at 12:52
    Permalink

    Onko haittamaahanmuuttajien joukossa ollut ”vesi-insinöörejä”, jotka on laitettu vesilaitokselle kotoutumaan. Ties mihin kaivoihin paskovat, heidän tapansa tuntien.

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.