Muslimikäännynnäisen terroristin ura sai lyhykäisyydessään komediallisia piirteitä

Englantilainen Jack Watson, 27, kääntyi muslimiksi, radikalisoitui ISIS-videoista internetissä, värjäsi hiuksensa, jätti raskaana olevan vaimonsa ja lähti maasta tarkoituksenaan matkustaa Syyriaan taistelemaan ISIS:n riveissä pyhää sotaa vääräuskoisia vastaan. Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan kuin Watson oli suunnitellut…

Jack vaihtoi nimensä Ismaeliksi ja värjäsi tukkansa mustaksi näyttääkseen enemmän syyrialaiselta. Turkin rajaviranomaiset kuitenkin nappasivat Watsonin ja alkoivat tutkia miehen matkan tarkoitusperiä. Tutkinnassa kävi ilmi että ”Ismael” aikoi matkustaa Syyriaan ja ryhtyä ISIS:n aktiiviseksi taistelijaksi.

Jätetyn ja oletettavasti vihaisen ex-vaimon ilmiannon jälkeen myös Englannin viranomaiset aloittivat tutkimuksensa. Watson uhosi ja julisti suunnitelmiaan suojatuissa chateissä muille aateveljilleen ja kertoi mm. vihastaan länsimaalaisia kohtaan. Hän ei kuitenkaan tiennyt että jossain vaiheessa chatin toisessa päässä ei enää ollutkaan toveri-terroristi, vaan Englannin salaisen palvelun MI5:n agentti. Turkki karkoitti miehen takaisin Isoon Britanniaan vastaamaan terrorismisyytöksiin oikeuden edessä. Hän kielsi syyllistyneensä mihinkään ja ilmoitti ettei tunnusta maan oikeuslaitosta. Oikeudenkäynnissä mies tuomittiin 35 minuutissa syylliseksi mm. terroritekojen valmisteluun. Tuomion Jack ”Ismael” Watson saa huomenna.

Lähde: Dailymail

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.