Ylikomisario Taposen kootut twiitit

Värikkäistä kommenteistaan tunnettu Ylikomisario Jari Taponen jakoi tänään twitterissä Teemu Tammikon kaksi vuotta vanhan kolumnin jossa kyseenalaistettiin ihmisten terrorismin pelko, etenkin suomessa. Saatesanoiksi twiittaukselle oli laitettu ”Terroristit ovat riittävän etäisiä jotta heihin voidaan yhdistää klassisia barbaareiden ominaisuuksia ihmisyydestä”. Taposen kommentti mukaili hänen jakamansa kolumnin linjaa jonka ensimmäiset rivit kuuluivat ”Terrorismin pelkoa on joskus verrattu murtomiesten ja aaveiden pelkoon: uhka on joko erittäin epätodennäköinen, tai täysin fiktiivinen, mutta tunne pelosta on kuitenkin aito.”. Nyt kun kolumnissa mainitut pelot ovat konkretisoituneet myös suomessa, kuulostaa twiitti äärimmäisen kylmältä ja vähättelevältä.

Taponen on toki aiemminkin kunnostautunut kyseenalaisten twiittauksien saralla. Seuraavaksi muutama esimerkki.

-”Kaikista uskonnoista voi halutessaan löytää oikeutuksen väkivallalle”

-”On tärkeää huomata että vihapuhujat ovat usein itse uhreja. Heidät on manipuloitu hyökkäämään muita vastaan.”

-”Eilisten nimimerkkikeskustelijoiden yhteinen huoli: mikä on sallittua vihapuhetta ja mikä ei? #mitäsilläonväliä? #empatia #kotikasvatus””

(Liittyen edelliseen) ”rautalangasta: jos (henkilö) epäilet, että jokin sanomasi voisi olla rangaistavaa – älä sano sitä. Näin ehkäiset rikoksia.”

-”Moni sotiemme veteraani kääntyisi haudassaan jos näkisi viime päivien nettivihan ja rasismin.Todella surullista.”

Jatkuu mainoksen jälkeen!

-”Kaikkien turvallisuus on stadissa kuitenkin taattu.Tarpeen vaatiessa lähetämme aina poliisipartion #johtokeskus”

-”Jos epäilee, että kyse on rangaistavasta vihapuheesta, ei kannata tykätä eikä jakaa eteenpäin #käyttäytyminen” (Taposen kannanotto Turun terrori-iskujen jälkeiseen keskusteluun)

-”Toivon, että ihmiset malttavat nyt mielensä. Ei kannata yleistää jonkin väestöryhmän olevan vastuussa tapahtuneesta” (Taposen kannanotto Turun uhrien muistojuhlaan)

-Provosointi, uhriutuminen, sallitun puheen rajan siirtäminen, öyhötys, saivartelu ja whataboutismi #tutunkuulloista (Taposen kommentti Charlottesvillen mielenosoitusmarssiin ja HS:n asenteelliseen artikkeliin aiheesta)

Twiitit ovat kaikki viimeisen kuukauden ajalta ja niihin liittyvien keskustelujen perkaamiseen kuluisi helposti tolkuttomasti aikaa. Jokainen voi käydä tutustumassa poliisiviranomaisen kannanottoihin ja mielipiteisiin alla olevasta linkistä.

Lähde: twitter.com/JariTaponen ,fiia.fi

3 thoughts on “Ylikomisario Taposen kootut twiitit

  • 12.9.2017 at 23:14
    Permalink

    Hienostti omaksunut islamin taqiyyan ja kitmanin, uhriutuminen kuuluu myös islamiin, hieno mies, todellinen demlan valioyksilö.

    Reply
  • 13.9.2017 at 06:02
    Permalink

    Aivopesty tehokkaasti, missä lie ollut ennen poliisiksi pääsyään. Onhan esim. nuo koulukommentit ainakin näin tavallisen kansalaisen näkökulmasta aivan käsittämättömiä. Missä mielentilassa lie kirjoitettu, poiskaan niitä ei saa koska some on armoten siinä suhteessa. Ja kun löysät on housussa, uhriudutaan ja alkaa selittely. Informaatiovaikuttaminen selitys tuntuu olevan se linja jokaisella viranomisella joka laukoo näitä aivopieruja ja sitten huomataan että on myös se vastakkainen mielipide somessa, toistaiseksi. Vielä kun kaveri olisi heittänyt venäjä yhteyden, olisi se ollut kuin kirsikka kakun päällä.Kyllähän noita kentällä olevia työtään tekeviä poliiseja vituttaa nämä mätämunat jotka pääsevät vielä mm. YLE:n lähetyksiin ”asiantuntijoiksi” kommentoimaan ja julistamaan henkilökohtaisia mielipitetään, pilaavat kaikken maineen.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.