BMW kuskit kolaroivat eniten, nyt se on todistettu

1
Vakuutusyhtiö If on kerännyt tietoja viimeiseltä neljältä vuodelta ja julkaissut ne sivuillaan. Tietopaketti on laaja ja sivuilla pystyy näkemään paljonkin erilaista tietoa ajoneuvoihin liittyen. Ifin sivuille tästä.

Kolaritilastoja hallitsee Saksalainen BWM, Saksalaismerkkiä kolaroidaan eniten läpi sen koko elinkaaren 20-vuotiaaksi saakka. Keskiarvon alitti Neljä automerkkiä koko lähes 20-vuoden ajan, Toyota, Volvo, Nissan ja Saab.

Muita mielenkiintoisia tilastoja oli kolarialttius iän ja sukupuolen mukaan. Tässä väite ”naiset kolaroivat enemmän” osoittautuu täysin vääräksi. Nuoret miehet ovat kolarialttiimpia ja 25-vuotiaasta eteenpäin kolareita sattuu molemmille sukupuolille yhtä paljon. Selkeät riskiryhmät ovat 18-24v ja yli 74v.

Suomen suurimmista kaupungeista Helsingissä sattuu vahinkoja eniten, toiseksieniten Espoossa ja kolmanneksi Vantaalla. Näteimmin ajetaan Salossa.

Käyttövoiman mukaan vahinkomäärät. Suomessa diesel käyttöisiä autoja rekisteröidään 30-33% uusista autoista. Muuten graaffissa ei suuria eroja ole bensa- ja diesel-autojen välillä. Tuulilaseja diesel autoihin vaihdetaan tuplasti bensa-autoihin nähden.

Tammi- ja joulukuu on vahinkojen kulta-aikaa ja eniten rytisee perjantasin n18%. Sunnuntaina tiputaan 8 prosenttiin, mikä on hiljaisin päivä liikennevahinkojen suhteen. Elokuu ja lokakuu on varkaiden aikaa. Loka- marraskuun taitteessa eläinkolareissa on todella iso piikki. 19% vuoden eläinkolareista ajetaan näiden kahden kuun taitteessa.

Lähde IF

1 KOMMENTTI

  1. Naisten kolarialttius on tietysti moninkertainen miehiin verrattuna, vaikka taas yritetään ”todistaa” jotain muuta. Pikkuisen kun jaksaa ajatella omilla aivoilla, niin huomaa, ettei tuossa graafissa ole huomioitu ajokilometrejä ja ajo-olosuhteita. Miesten kilometrimäärät ovat huikeasti suuremmat kuin naisilla. Mies myös laitetaan aina rattiin kun on paha myräkkä ja alkaa pellit kolisemaan.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.