Jihad-turisteja pysäytetty Australian rajalla

Yli kaksisataa australialaista on lähtenyt taistelemaan ISIS:n riveihin ja uusia halukkaita tuntuu riittävän. Australian rajaviranomaiset ovat pysäyttäneet 17 ”jihad-turistia” näiden pyrkiessä konfliktialueille taistelijoiksi. Paikallisten lisäksi viranomaiset ovat päätelleet ulkomaalaisten taistelijoiden käyttävän Australiaa kauttakulkumaana Filippiineille jossa ISIS:n toiminta on ollut alati lisääntymään päin.

Maan ulkoministeri Julie Bishop on ilmaissut huolensa australialais-jihadistien palaamisesta maahan mikäli nämä selviävät matkastaan hengissä. Australian ilmavoimat ovat suorittaneet tiedustelulentoja Filippiinien alueella terroristien toiminnan selvittämiseksi ja maan salaisen tiedustelupalvelun johtaja Nick Warner on tavannut Filippiinien presidentin yhteistyön hengessä.

Australian rajavalvonnan suurin haaste on ollut kehittää toimintaansa jihad-turistien tunnistamiseksi. Hälyttäviä merkkejä ovat mm. muuttuneet reittisuunnitelmat, myöhäiset varaukset ja käteisellä ostetut liput.

Lähde: Dailymail

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.