Lääketukkurin toimituksissa vakavia ongelmia – Edes insuliinia ei olla saatu kaikille tarvitseville

2

Lääketukkuri Oriolan toimitusvaikeudet jatkuvat yhä. Viimeviikkoisista tilauksista osa on saatu apteekkeihin mutta puutteita on sekä toimituksien sisällöissä että lähetyslistoissa.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus, Fimea on sopimuksien kautta velvoittanut Oriolan ja Suomen apteekkariliiton tekemään kaikkensa lääketoimituksien varmistamiseksi. Viimeviikolla alkaneiden ongelmien jäljiltä useita lääketilauksia on kuitenkin jäänyt toimittamatta. Toimittamatta jääneiden lääkkeiden joukossa on esimerkiksi insuliini jota on onnistuttu toimittamaan apteekeille ja asiakkaille vasta viikonloppuna.

Apteekkarit eivät myöskään ole saaneet tietoa siitä, mitä lääkkeitä Oriolalta on tulossa eivätkä he silloin ole voineet välittää tietoa asiakkailleenkaan.

Fimean johtaja Eija Pelkonen:

– Tässä mennään päivä kerrallaan. Saamme apteekeilta ja Oriolalta tilannepäivityksiä useamman kerran päivässä.

Lähde: ESS, Fimea

2 KOMMENTIT

  1. Porvarien ulkoistamis ja tulosvastuu Suomessa ei toimi enää mikään. Äänestäkää heitä jos haluatte ettei mikää palvelu tai edes perustoiminnot pelaa.

  2. Tyypillistä meininkiä.
    Syynä UUSI JÄRJESTELMÄ!
    Mikä noissa tietojärjestelmussä mättää?
    Ihan sama onko kyseessä pankki, kauppa, kaupunki tai mikä muu tahansa, TIETOJÄRJESTELMÄ TÖKKII???
    Miljoonia työnnetään moisiin systeemeihin eivätkä edes toimi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.