Pääministeri Sipilä vierailee Venäjällä ja Ranskassa

2

Pääministeri Juha Sipilä tapaa Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin torstaina 21. syyskuuta Pietarissa. Pääministeri Sipilä ja pääministeri Medvedev käyvät keskustelut maiden kahdenvälisistä asioista kuten taloussuhteiden edistämisestä. Pääministerit käsittelevät myös EU:n ja Venäjän suhdetta sekä alueellista yhteistyötä.

Lisäksi pääministerit puhuvat Pietarissa järjestettävän Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin avajaisissa. Kulttuurifoorumin teemana on ”Kulttuurin sadat kasvot” ja se on merkittävin Venäjällä järjestettävä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlintaan liittyvä tapahtuma.

Pääministeri Sipilän ohjelmaan kuuluu myös vierailu Suomi-talossa.

Pääministeri Juha Sipilä tapaa Ranskan presidentti Emmanuel Macronin Pariisissa perjantaina 22. syyskuuta.

Pääministeri Sipilä ja presidentti Macronin keskusteluissa esillä ovat ajankohtaiset EU-asiat kuten EU:n puolustusulottuvuuden kehittäminen, EMU, muuttoliike ja biotalous (mukaan lukien LULUCF). Kyseessä on pääministeri Sipilän ja presidentti Macronin ensimmäinen virallinen tapaaminen. He ovat aiemmin keskustelleet Eurooppa-neuvoston yhteydessä sekä käyneet puhelinkeskustelun.

Lähde: Valtioneuvosto 1, 2

2 KOMMENTIT

  1. Sipilälle ei riitä että on sotkenut asiat suomessa niin pitää lähteä vielä ulkomaille sotkemaan lisää.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.