Pääministeri Sipilä vierailee Venäjällä ja Ranskassa

Pääministeri Juha Sipilä tapaa Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin torstaina 21. syyskuuta Pietarissa. Pääministeri Sipilä ja pääministeri Medvedev käyvät keskustelut maiden kahdenvälisistä asioista kuten taloussuhteiden edistämisestä. Pääministerit käsittelevät myös EU:n ja Venäjän suhdetta sekä alueellista yhteistyötä.

Lisäksi pääministerit puhuvat Pietarissa järjestettävän Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin avajaisissa. Kulttuurifoorumin teemana on ”Kulttuurin sadat kasvot” ja se on merkittävin Venäjällä järjestettävä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlintaan liittyvä tapahtuma.

Pääministeri Sipilän ohjelmaan kuuluu myös vierailu Suomi-talossa.

Pääministeri Juha Sipilä tapaa Ranskan presidentti Emmanuel Macronin Pariisissa perjantaina 22. syyskuuta.

Pääministeri Sipilä ja presidentti Macronin keskusteluissa esillä ovat ajankohtaiset EU-asiat kuten EU:n puolustusulottuvuuden kehittäminen, EMU, muuttoliike ja biotalous (mukaan lukien LULUCF). Kyseessä on pääministeri Sipilän ja presidentti Macronin ensimmäinen virallinen tapaaminen. He ovat aiemmin keskustelleet Eurooppa-neuvoston yhteydessä sekä käyneet puhelinkeskustelun.

Lähde: Valtioneuvosto 1, 2

2 thoughts on “Pääministeri Sipilä vierailee Venäjällä ja Ranskassa

  • 13.9.2017 at 16:40
    Permalink

    Toivotaan että panevat tuon pässin siperiaan.

    Reply
  • 13.9.2017 at 18:01
    Permalink

    Sipilälle ei riitä että on sotkenut asiat suomessa niin pitää lähteä vielä ulkomaille sotkemaan lisää.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.