Ranskan viranomaiset ovat estäneet 12 terrori-iskua vuonna 2017

Ranska on ollut hätätilassa vuoden 2015 terrori-iskujen jälkeen ja sen mahdollistamin keinoin on onnistuttu estämään 12 iskua tämän vuoden aikana, kertoo Ranskan sisäministeri Gerard Collomb.

Sisäministeri kertoo että terrorismin uhka on edelleen vahva. Presidentti Macron on luvannut uutta lainsäädäntöä terrorismin vastaisen taistelun helpottamiseksi. Uudet lait sisältäisivät muun muassa viranomaisille oikeuden kotietsintöihin ja kokoontumisten kieltämiseen ilman oikeuden päätöstä.

Viimeisin tapaus sattui viime viikolla kun poliisi löysi tyhjillään olevasta asunnosta Pariisin läheltä kotitekoisia räjähteitä.

-”Ranska on siirtymässä ulkoisesta uhasta sisäiseen uhkaan.” – Gerard Collomb

Lähde: YLE

One thought on “Ranskan viranomaiset ovat estäneet 12 terrori-iskua vuonna 2017

  • 13.9.2017 at 09:35
    Permalink

    Näiden ”estettyjen iskujen” todenperäisyys jää jokaisen oman harkinnan varaan…henkilökohtaisesti pidän niitä propagandana jolla laajennetaan poliisin valtuuksia, saadaan kädettömät päättäjät näyttämään päteviltä ja pystytään kontrolloimaan tavallisen kansan tekemisiä.

    -Jokainen ymmärtää ettei tämä toimintatapa terrorismia pysty lopettamaan vaan poikkeustilasta tulee pysyvä tila -uusi normaali ”johon on nyt vaan pakko tottua”

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.