Satudarah MC -oikeudenkäynti alkoi Järvenpäässä

Hollannissa 1990-luvulla perustettu Satudarah MC rantautui Suomeen viime talvena ja on ollut siitä asti poliisin seurannassa. Jengin toiminta on ollut äärimmäisen väkivaltaista ja tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä eriasteisista rikoksista on syytettynä yhteensä 12 jengiläistä.

Pääsyytettyinä on 21, 25, 27 ja 31 vuotiaat miehet joista kolme on ulkomaalaistaustaisia. Satudarah on leimaantunut maahanmuuttajien jengiksi vaikka sen väreissä on myöskin kantaväestöön kuuluvia. Syytteisiin kuului muunmuassa törkeä huumausainerikos, pahoinpitelyjä, kuolemantuottamus ja törkeä ryöstö.

Useampaan otteeseen toistunut kuvio on ollut uhrin kaappaaminen autoon, törkeä pahoinpitely ja ryöstö. Tämän vuoden tammikuussa KRP:n Rabbe Von Hertzen kuvaili Satudarahia jengiksi joka ei kaihda väkivaltaa ja jengi näyttääkin elävän maineensa mukaisesti.

Väkivallan ja omaisuusrikoksien lisäksi Satudarah on ”kunnostautunut” huumekaupan saralla. 2014 Ruotsissa viisi jengin jäsentä pidätettiin 40 kilon kokaiinilastin kanssa.

Lähde: motouutiset, MTV

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.