Supo varoittaa: Jihadistien paluusta tulee pitkäaikainen vaara Euroopalle

Radikaali-islamistisen terrorismin uhka Euroopassa on korkea, ja iskujen uhka säilyy korkeana myös lähitulevaisuudessa, tiedottaa suojelupoliisi. Supon mukaan merkittävimmän terroriuhkan Euroopalle muodostaa myös nimellä ISIS tutuksi tullut terroristijärjestö ISIL eli ”Islamilainen valtio”.

Tyypillisin ISILiin liittyvä isku on yksittäisen henkilön tai ryhmän toteuttama. Inspiraatio iskuun on saatu yleensä järjestön propagandasta tai kehotuksista.

Pariisin isku vuonna 2015 ja Brysselin isku vuonna 2016 osoittavat, että järjestön keskusjohto on kyennyt toteuttamaan myös mittavia terrorihankkeita Euroopassa, todetaan Supon tiedotteessa.

ISILin ja toisen terroristijärjestön, al-Qaidan, propagandassa on kehotettu järjestöjen kannattajia suorittamaan terroritekoja oleskelumaissaan. ISIL on tällä hetkellä merkittävin toimija radikaali-islamistisen propagandan tuotannossa.

Syyriaan ja Irakiin suuntautunut vierastaistelijailmiö aiheuttaa Euroopassa pitkäaikaisen terrorismin uhkan, Supon tiedote kertoo. Vierastaistelijoiden osittainenkin paluu todennäköisesti lisää terroristista toimintaa ja vahvistaa Euroopassa toimivien radikaali-islamististen verkostojen toimintakykyä.

Supon mukaan Suomesta on matkustanut noin 80 henkilöä konfliktialueelle ja suurin osa heistä on osallistunut radikaali-islamististen terroristiryhmien, erityisesti ISILin toimintaan.

Lähde: Länsiväylä

5 thoughts on “Supo varoittaa: Jihadistien paluusta tulee pitkäaikainen vaara Euroopalle

  • 13.9.2017 at 18:36
    Permalink

    Jännää tiedossa. He ovat väkivallan uhreja, eivät sen tekijöitä. Lentävä slougani joka saa uuden merkityksen varsin pian. Sanni tyttö sitten vaan pysyy sanojensa takan.

    Reply
  • 13.9.2017 at 20:45
    Permalink

    EI SAATANA TULE, kun pannaan rajat kiinni!

    Reply
  • 13.9.2017 at 21:28
    Permalink

    Jassoo. Mitä niinku aiotte tehdä asialle? ”Lisää valvontaa vihapuheelle” Jeps!

    Reply
  • 14.9.2017 at 04:42
    Permalink

    Minäpä arvaan mitä seuraavaksi: ” uusi tiedustelulaki on saatava mahdollisimman nopeasti käyttöön” Todennäköisesti tätäkin hulluutta tullaan käyttämään tuon kantaväestön kyttäämiseen suunnitellun lain lobbaukseen…

    Reply
  • 14.9.2017 at 06:35
    Permalink

    On maailma mennyt hulluksi. Jihadisti tappajia paapotaan, lisää otetaan kiihtyvällä vauhdilla ja viranomaiset varoittelevat että ruumiita tulee. Joku tässä ei täsmää. No tiedustelu porukoilla ja poliisilla ei ainkaan ole pelkoa YT-neuvotteluista.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.