VOKin opettaja: Turvapaikkajärjestelmä perustuu valehtelulle – ”Turvapaikanhakijat pitävät meitä hölmöinä”

Vastaanottokeskuksessa opettajana toiminut ”Pekka” (nimi muutettu) ei halunnut enää jatkaa työtään turvapaikanhakijoiden kanssa. – Tökkii niin pirusti tämä rahanhaaskuu ja valehtelu.

Pekka opetti vastaanottokeskuksessa suomen kieltä noin 160 maahanmuuttajalle, joista valtaosa on ollut alle 30-vuotiaita irakilaismiehiä.

– Harva irakilainen osasi aakkosia kuukausien koulutuksen jälkeen. Monella oli suuria vaikeuksia päästä sängystä ylös ennen puolta päivää, Pekka toteaa Suomen uutisille.

Vain harvalla oikeasti hätä

Oppilaiden joukossa oli irakilaisten lisäksi myös afgaaneja, somaleja ja muualta Afrikasta tulleita nuorukaisia.

– Vain muutamat heistä vaikuttivat vakavasti traumatisoituneilta, Pekka arvioi.

Jos turvapaikka myönnettäisiin oppimishalun, motivaation ja kulttuurisen kiinnostuksen perusteella, Pekka antaisi sen vain kymmenelle oppilaalleen.

– Lähinnä afgaaneille, ahkerille somaleille ja muualta Afrikasta tulleille.

Valheita ymmärretään herkästi

Opettajan näkökulmasta katsottuna suurin turvapaikkaan liittyvä ongelma on valehtelu. Koko järjestelmä on kuin valheiden kudelma alkaen papereiden väärentämisestä ja ihmissalakuljetuksesta.

– Valheilla voi saada turvapaikan, koska systeemi ymmärtää valehtelua.

Pekka kertoo työnantajansa etsineen valehtelun syitä turvanhakijoiden korruptoituneista kotimaista, joissa on ollut pakko lahjoa ihmisiä saadakseen esimerkiksi terveydenhuoltoa tai työpaikan.

Pekan mielestä moni suomalainen suhtautuu lapsellisen laupiaasti tulijoiden epärehellisyyteen, vaikka muutoin peräänkuulutamme suoraselkäisyyttä ja sitä, että miehen on oltava sanojensa mittainen.

– Rettelöitsijät siirretään vähäksi aikaa toiseen vokkiin, mutta sanktioita ei seuraa valheista, pettämisestä, työharjoitteluissa varastelusta tai vaikkapa siitä, että lähtee salista pois kesken naisten oikeuksien luennon, Pekka luettelee muistellen erään naispuolisen kollegansa sanoja.

– Hän ei ollut kahdessa vuosikymmenessä kuullut niin paljon valheita kuin viimeisen kahden kuukauden aikana vastaanottokeskuksessa.

Salassapito estää avoimuuden

”Pekka” ei esiinny tässä jutussa omalla nimellään, sillä hänen edustamansa järjestön työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus. Se herättää opettajassa ristiriitaisia tunteita.

– Onhan toki mahdollista, että kotimaan työntekijän kriittiset kommentit saattavat tuoda uhkaa kriisimaassa olevalle työntekijälle, Pekka miettii.

– Toisaalta tarvitaan oikeaa tietoa eikä siloteltuja tarinoita.

Turvapaikanhakijat ovat eniten tekemisissä opettajiensa ja ohjaajiensa kanssa. Opetus- ja ohjauspuolella olisikin kattava asiantuntijuus monikulttuurisesta arjesta.

Varsinkin maahanmuuttajataustaiset ohjaajat erottavat nopeasti ”interreilaajat” todellisen turvan tarpeessa olevista maanmiehistään.

– Ne asiantuntijat, jotka ovat avanneet suunsa, on leimattu rasisteiksi ja fasisteiksi, Pekka ihmettelee.

Osaavat vaatia ja valehdella

Kun valtaosa turvapaikanhakijoista on paremman elintason etsijöitä, mutta heihin kohdistetaan samoja toimenpiteitä kuin aitoihin turvan tarvitsijoihin, niin suossa ollaan, kertoo Suomen uutiset.

Pekka kertoo järkyttyneensä siitä, miten löysä systeemi on kyseessä.

– Tulijat oppivat vaatimaan, että palkinnon pitää langeta omalle kohdalle kuin manulle illallinen. Sallittua on kaikki, mistä on itselle etua. Rahaa saa valehtelemalla ja ponnistelematta, kaikkea on lupa kokeilla ja aina löytyy neuvojia ohjeistamaan, mitä vieraassa valtiossa kannattaa sanoa saadakseen turvapaikan ja maksimaaliset sosiaalietuudet.

– Turvapaikanhakijat eivät kunnioita meitä avokätisyytemme takia. He pitävät meitä hölmöinä, Pekka kiteyttää.

Ollaan jouten ja tehdään lapsia

Nuorisotyössä korostetaan, että yksi pelastettu nuori tuo yhteiskunnalle miljoonan euron säästön, ja ettei Suomella ole varaa kasvattaa nurkkiin jääviä tukien nostajia.

Pekka näkee tavoitteessa huutavan ristiriidan suhteessa siihen, mitä nyt tapahtuu turvapaikanhakijoiden kanssa.

– Mitä järkeä on maahantuoda nuorukaisia toimettomiksi maahan, jossa työllistyminen on vaikeaa suomalaisillekin?

Pekka nostaa pöydälle ison joukon opettajana tekemiään havaintoja, joista ei saisi puhua. Hän puhuu turvapaikanhakijoiden kirjavasta joukosta, johon kuuluu myös laiskoja ja heikkolahjaisia yksilöitä. Sellaisille ei ole mitään kysyntää suomalaisilla työmarkkinoilla.

– Jotkut tavoittelevat vain lojumista, joutilaisuutta ja kaveriyhteisöä Helsingissä sekä lastensiittämistä lapsilisien ja muiden tukien toivossa. Tabu on myös puhua kansakunnista, jotka ovat vuosikymmeniä jäljessä meitä ihmisoikeuksissa ja tasa-arvossa. Jos tätä faktaa ei saa sanoa ääneen, niin miten sitä ikinä pystytään ratkaisemaankaan?

Käsittämätöntä turvapaikkauutisointia

Vielä vuosikymmen sitten moni ajatteli, ettei kylmä Pohjola kiinnosta lämpimien maiden asukkaita, eikä kukaan jätä kotimaataan vapaaehtoisesti.

– Minäkin olin silloin väärässä, toteaa Pekka nyt vuonna 2017 ja puistelee päätään miettiessään Bagdadin poikia television ääressä kuuntelemassa, kuinka Suomen pääministeri lupaa majoittaa pakolaisia kotiinsa.

Pekka manaa yli ymmärryksen mennyttä turvapaikkauutisointia, joka on alusta asti nojannut mielikuviin. Esimerkiksi palautuslentojen ikoniksi nostettiin suloinen afganistanilaistaapero, mutta unohdettiin kertoa, että mitä enemmän palautuksia hankaloitetaan ja mitä enemmän turvapaikanhakijoita tulee, sitä reippaammin suomalaisten on leikattava omasta hyvinvoinnistaan.

– Joku 39 miljoonan koulutusleikkaus on ihan pientä tässä hulluudessa, Pekka summaa.

– Olen nähnyt, kuinka kallista erikoissairaanhoitoa tarjotaan jopa heille, jotka ovat saaneet karkotuspäätöksen toisessa EU-maassa.

Kohta ollaan kuin Ruotsissa

Pekan mukaan hallitsematon turvapaikkapolitiikka on johtanut siihen, että Suomi on tehnyt nopeusennätyksen oman kansakuntansa turvallisuuden heikentämisessä.

– En näe tässä kehityksessä mitään valoa. Ruotsi tulee tänne vielä.

Pekka viittaa Ruotsilla todellisuuteen, jossa poliisivoimat ja pelastuslaitos eivät uskalla mennä tiettyihin maahanmuuttajalähiöihin, eikä niiden kouluihin löydy halukkaita opettajia.

– Vaelluksen syyt eivät poistu hajasijoittamalla Lähi-idän kansalaisia ja ongelmia Euroopan maihin, summaa Pekka Suomen uutisille.

Kriittiset vuodet menossa

Pekalle on tarjottu opettajan työtä toisesta vastaanottokeskuksesta.

– Kieltäydyin. Tökkii niin pirusti tämä rahanhaaskuu ja valehtelu.

Pekka ei tiedä, mitä seuraisi, jos hän paljastuisi nimimerkkinsä takaa.

– Itselleni jäisi kuitenkin huono omatunto, jos en kertoisi siitä, minkä näen vakavana uhkana. Kriittiset vuodet ovat meneillään, eikä meistä kukaan halua tulevaisuudessa todeta imperfektissä, että Suomi oli maailman turvallisin maa, Pekka sanoo vakavana.

Kansa halutaan vaientaa

Pekka näkee aikamme ilmapiirissä piirteitä, jotka muistuttavat suomettumisesta eli presidentti Urho Kekkosen ajasta. Silloin ei ollut suotavaa puhua pahaa Neuvostoliitosta.

– On uhkaavaa, jos kansalainen ei saa kotimaassaan sanoa, miten asiat ovat.

Artikkelikuvan henkilö ei liity tapaukseen. Kuvituskuva.

Lähde: Suomen uutiset

14 thoughts on “VOKin opettaja: Turvapaikkajärjestelmä perustuu valehtelulle – ”Turvapaikanhakijat pitävät meitä hölmöinä”

  • 13.9.2017 at 13:49
    Permalink

    Vastaanottokeskuksissa rikolliset hyyssäävät rikollisia. Mikään mitä niiden seinien sisällä tapahtuu ei kestä lähempää tarkastelua.

    Reply
  • 13.9.2017 at 15:14
    Permalink

    Eiköhän jatketa hölmöinä olemista niin ei matujen tarvitse vitsejään muuttaa.

    Reply
  • 13.9.2017 at 16:38
    Permalink

    Se lusikka tulee vielä oikeaan käteen, toivotaan ettei liian myöhään.

    Reply
  • 13.9.2017 at 16:42
    Permalink

    Ja KOKOOMUS -viherkommarit haluu noita lisää ottaa”kiintiö pakolaisina” HERÄTKÄÄ ja äänestäkää PS

    Reply
  • 13.9.2017 at 18:34
    Permalink

    Ainahan nuo sitten kokevat kauheata rasismia lähdettyään vokeista. Kun tajuavat että tavalliset ihmiset eivät useimmiten teeskentele edes uskovansa heitä.

    Jos joskus joku on ollut työssä jossa on näitä itämaan viisaita miehiä. Tietää mitä pelleilyä kaikki on.

    Muutamista positiivisista poikkeuksista huolimatta kaikki tajuaa millainen näiden mentaliteetti on.

    Reply
  • 13.9.2017 at 19:45
    Permalink

    Hallinto ja päättäjät pitää vaihtaa, vaikka pakolla, muuten ei mikään muutu.

    Reply
  • 13.9.2017 at 23:24
    Permalink

    Nyt tarvitaan uusia vaatimuksia vetää virkamiehet vastuuseen Suomen vahingoittamisesta myöntäessään väärin perustein oleskelulupia tänne aiheetta tunkeutuneille nuorille miehille. Suomi on nyt täynnä, emme tarvitse yhtään loisijaa, emmekä apinan ja ihmisen välimuotoa minnekään huutamaan ja metelöimään alkeellisten rummutustensa kanssa.Vain merkkivaatteet erottavat nämä apinoista, vaikka kantavatkin suvakkihorojen kirjoittamia lappuja. No, nämähän eivät itse hevin opi edes aakkosia, kertoo 160 pakolaista opettanut ”Pekka”. Ja joukossa oli vain kymmenkunta oikeasti turvapaikan tarpeessa ja heikkolahjaisia tai vammaisia. Eiköhän se ollut ×-pääministeri Vanhasen Isän tekemä tutkimus ainakin somaleiden älykkyydestä, joka vastaa lievää kehitysvammaisuutta.On turhaa uhrata voimavaroja oman kansan kustannuksella ihmisiin jotka pystyvät vain huutamaan: ” Natsien kätyrit, kytät, siat…”. Ja tätä huutaa muunmuassa nainen, joka on henkensä velkaa Suomelle (musta somppu). Tämä musta ”tynnyri” pyöri megafonin kanssa ja johti huutokuoroa huutaen jopa päin poliisin naamaa.

    Reply
  • 13.9.2017 at 23:29
    Permalink

    Pitäis kyllä pistää päättäjät kuuntelemaan mitä tosiaan koraanissa lukee jos he sitten vähän järkiintyisivät ja palautukset nopeutuisi Pitäshän tietää että valhetta syytävät matut ja nauraavat suomen päättäjille

    Reply
  • 13.9.2017 at 23:44
    Permalink

    Antakaa äänenne perussuomalaisille!Ajetaan roistot pois ja pettäjät ja takinkääntäjät eduskunnasta ja hallituksesta. Sipilälle matkaliput sinne missä pippuri kasvaa ja Orpo ja Risikko ja evääksi vähän Irjalta jääneitä kirkonviinoja. Soini ei sitten samaan koneeseen mahdukaan painorajan vuoksi, mutta Merkel-rouvan kone kyllä noutaa Soinin syömään hillolettuja.
    Niinistö vetäytyy eläkkeelle lopen uupuneena,harrastaen vielä lahjoituspyörien keräilyä bussipysäkille jääneille…
    Ja Laura Huhtasaari on uusi, viisas ja edustava presidenttimme!!!
    Eläköön Suomi!

    Reply
  • 14.9.2017 at 00:16
    Permalink

    Millähän saisi suomalaiset lukemaan koraania?
    Aloittaisivat lehmän suurasta, se avaa silmät ,millainen kohtalo odottaa ns. vääräuskoisia,eli meitä kantasuomalaisia.
    Jos emme karkoita näitä pakanauskonnon harjoittajia moskeijoineen ja valheineen, he turmelevat maamme ja kansamme. Julmuus, kaulojen katkaisut, naisten ja lasten raiskaukset ja omaisuuden ryöstöt jne. jne.
    Tänään A-studiossa 2 imaamia puhuivat pehmoisia, kun islameita on niin vähän , lihavan imaamin mukaan 1%. Mutta miten he saavat niin paljon pahaa aikaan?
    Tämä nuorempi imaami on aiemmin sanonut kuinka homoille kuuluu kuolemantuomio ja islamit haluavat sarian lain myös Suomeen.
    Jos olisivat rehellisiä,poistuisivat Suomesta vapaaehtoisesti. Miksi olla maassa, jonka kansa ei heitä ikinä hyväksy? Ainiin, sehän on se taikaseinä!

    Lukekaa se koraani!

    Reply
    • 14.9.2017 at 00:49
      Permalink

      Oikea asenne ja loistavaa tekstiä! Tuota koraania suomalaiset eivät suostu lukemaan kuin aseella uhaten (vaikka tarpeellista olisikin) Tehokkainta valistustyötä on valtavista
      kustannuksista kertominen -rahasta on, ikävä kyllä, tullut suomalaisille liiankin rakasta ja pelko sen vähenemisestä ( matutukseen ) saa heräämistä aikaiseksi niissäkin jotka ei pysty hahmottamaan suurta kokonaisuutta.

      -Kaikki keinot käyttöön että saadaan apaattisimmatkin heräämään todellisuuteen -ei saa nukkua pommiin!

      Reply
  • 14.9.2017 at 09:54
    Permalink

    Tulee niin mieleen -90 luku ja Kari Suomalaisen pilapiirrokset Hölmölä. Poliisi on ystävällinen pakolaisille ” Olemme perillä Hölmölässä”

    Reply
  • 14.9.2017 at 16:01
    Permalink

    ””Turvapaikanhakijat pitävät meitä hölmöinä””
    Tottahan se onkin! Ei mikään muu maa maailmassa ole niin hölmö kuin me suomalaiset tässä asiassa. No, ehkä saksalaiset samaa luokkaa, umpihölmöjä. Surullista, mutta totta!

    Reply
  • 17.9.2017 at 10:37
    Permalink

    Totuutta ei saa kertoa, kolmas banni menossa kun kerroin miten asiat on juutalaisten hallitsemassa Facessa. Tallinan aukiolla itiksessä oli joukko somppuja jotka valistivat meitä ohikulkijoita tähän tyyliin: Te olette kohta meidän palvelijoita johon toinen mustapää, eiku te olette kohta meidän orja liitunaama. Tähän tyyliin mennään. Hyvä Sipilän Suomi 100 vuotta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.