Poliisi sai uuden partioveneen 16 vuoden tauon jälkeen – Vesillä liikkuva maija, jossa on öljyntorjuntavalmius

Helsingin poliisilaitos on saanut käyttöönsä uuden, modernin ja selkeästi nykyistä kalustoa nopeamman monitoimipartioveneen. Vene kulkee edeltäjänsä tapaan nimellä Ville 1.

– Tämä on tehokas merimaija, jolla poliisin kenttätoiminnan voi viedä saaristoon. Se soveltuu kaikenlaisiin tehtäviin, joita poliisille tulee merellä eteen. Veneellä voidaan paitsi suorittaa normaalia vesiliikennevalvontaa ja ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta, myös esimerkiksi kuljettaa loukkaantuneita asiakkaita, suorittaa meripelastustehtäviä ja rantautua mataliin rantoihin, kertoo venepoliisin esimies, ylikonstaapeli Jarmo Niininen Helsingin poliisilaitokselta.

Uusi, merkittävä ominaisuus muihin poliisin veneisiin verrattuna on öljyntorjuntavalmius, minkä vuoksi alukseen on saatu rahoitusta öljyntorjuntarahastolta.

– Ville 1 täyttää D-luokan öljyntorjuntaveneen vaatimukset. Takakannelle mahtuu ottamaan kyytiin kevyemmän luokan öljyntorjuntavarustehäkin, ja 12 henkilöä voidaan viedä tarvittaessa nopeasti onnettomuuspaikalle. Lisäksi Ville 1 voi toimia johtoaluksena, Niininen kertoo.

Niinisen mukaan aluksen suojaavuus, merikelpoisuus, rakenteiden tukevuus, suorituskyky ja tehokkuus ovat merkittävästi paremmat kuin sen edeltäjässä ja toisessa partioveneessä Ville 3:ssa.

– Esimerkiksi hinauskyky on kaksinkertainen Ville 3:een verrattuna, ja peruutettaessakin hinauskyky on samaa luokkaa kuin Ville 3:lla eteenpäin ajettaessa.

Kewatec AluBoat Oy Ab luovutti veneen uudelle omistajalle Poliisihallitukselle tiistaina 29.8. Kokkolassa, ja Helsingin poliisilaitos sai veneen käyttöönsä torstaina.

– Uusi Ville 1 ja nykyinen Ville 3 täyttävät tehokkaasti aukon, joka muiden merellisten viranomaisten aluskalustolta jää. Helsingin venepoliisin varsinainen toimialue ulottuu Porvoosta Porkkalaan, mutta tarvittaessa meillä on uuden Ville 1:n myötä valmius antaa virka-apua ja toimia koko Suomenlahden alueella.

FAKTA: VILLE 1
Valmistaja: Kewatec AluBoat Oy Ab
Hinta: noin 750 000 euroa
Kokonaispituus: 11,90 metriä
Leveys: 3,40 metriä
Paino: 10 tonnia (veneen oma paino 9 tonnia)
Moottori: 13-litrainen Caterpillar, 1000 hevosvoimaa
Syväys: 0,8 metriä
Huippunopeus: 42 solmua
Rekisteröity 12 hengelle

Lähde: Poliisi

One thought on “Poliisi sai uuden partioveneen 16 vuoden tauon jälkeen – Vesillä liikkuva maija, jossa on öljyntorjuntavalmius

  • 14.9.2017 at 18:13
    Permalink

    Torjutaanko tuolla vihapuhettakin.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.