Timo Soini tuomitsee sieppaukset ja kiristyksen: ”Rikolliset on saatava vastuuseen”

Ulkoministeriö piti tänään tiedotustilaisuuden. Ulkoministeri Timo Soini osallistui tilaisuuteen videon välityksellä Washington D.C.:stä. Tilaisuus esitettiin suorana lähetyksenä Yle Areenan kautta.

Tiedotustilaisuuden aiheena oli se, että Afganistanissa toukokuussa siepattu suomalaisnainen on vapautunut ja turvassa 118 päivää kestäneen vapaudenriiston jälkeen. Nainen on tällä hetkellä Suomen suurlähetystössä Kabulissa turvassa. Nainen on olosuhteet huomioon ottaen hyvässä kunnossa.

Sieppauksen arvellaan olevan suunniteltu teko, eikä sattumaa.

Ulkoministeri Timo Soinin mukaan Suomen kansalainen on ollut vakavan rikoksen uhri ja jatkuvassa hengenvaarassa.

Soini tuomitsee sieppaukset ja kirityksen.

– Rikolliset on saatava vastuuseen. Suomi ei ole maksanut lunnaita, eikä maksa. Jos tekisimme näin, se johtaisi vain uusiin sieppauksiin, Soini summasi.

Soini toivoi ymmärrystä siihen, ettei tapauksen yksityiskohtia kerrota julkisuuteen. Tapahtumaa kommentoineiden viranomaisten mukaan niukalla tiedotuslinjalla pyritään turvaamaan viranomaisten toiminta myös jatkossa, sillä suomalaisia tullaan sieppaamaan jatkossakin.

Tekijät ovat edelleen vapaalla, mutta Afganistanin viranomaiset tekevät jatkuvasti työtä syyllisten kiinni saamiseksi. Asian selvittäminen jatkuu edelleen.

Ulkoministeriö suosittelee välttämään Afganistaniin matkustamista.

4 thoughts on “Timo Soini tuomitsee sieppaukset ja kiristyksen: ”Rikolliset on saatava vastuuseen”

  • 14.9.2017 at 16:59
    Permalink

    Timo! Missä viipyy palautussopimus irakiin?

    Reply
  • 14.9.2017 at 17:35
    Permalink

    Ulkoministeri Timo Soinin mukaan ”Suomen kansa on ollut vakavan rikoksen uhri ja jatkuvassa hengenvaarassa.”

    Reply
  • 14.9.2017 at 18:25
    Permalink

    Höpisee taas omituisa, vähän kuin neuvostoliiton Leonid Brezhnev aikanaan, punaisen torin paraatissa joku heilutti puolikuolleen kättä kulisseista.

    Reply
  • 14.9.2017 at 22:57
    Permalink

    Aika moni on varmasti Soinin kanssa samaa mieltä että rikolliset pitää laittaa vastuuseen. Ikävä kyllä istuvaa pääministeriä on aika hankala saada vastuuseen teoistaan ilman eduskunnan enemmistö päätöstö.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.