Li Andersson: ”Me olemme kaukana sellaisesta tilanteesta, jossa marginaaliveroaste hyvätuloisten osalta olisi tapissa”

Vasemmistoliiton Li Andersson ja kokoomuksen Elina Lepomäki kinastelivat hyvätuloisten verotuksesta, kumpikin omien ideologisten lähtökohtiensa mukaisesti. Marginaaliverotus, eli käytännössä lisätyöstä maksettu vero on Lepomäen mukaan Suomessa liian korkea. Se jopa karsii halua tehdä ylimääräisiä töitä verottajan viedessä alati suuremman osan tuloista.

Andersson vastustaa Lepomäen mielipidettä kertomalla ettei häneen oteta yhteyttä ainakaan siksi ettei tahdottaisi tehdä enää töitä koska marginaaliveroaste kasvaa.

–Kiistätkö taloustieteellisen tutkimuksen, joka on osoittanut kiistatta, että marginaalivero on keskeinen vaikuttava tekijä siihen, mikä työn tarjonta on, Lepomäki kysyy Anderssonilta.

Lepomäki kertoo häneen ottaneen yhteyttä henkilö joka laskee tilintarkastajan kanssa milloin hänen ei enää kannata tehdä ylitöitä marginaaliverotuksen noustessa liian korkeaksi.

–Me olemme kaukana sellaisesta tilanteesta, jossa marginaaliveroaste hyvätuloisten osalta olisi tapissa, Andersson toteaa.

Anderssonin mielestä hyvätuloisia on verotettava kovemmin koska heillä on maksukykyä.

– Minusta on myöskin älyllisesti epärehellistä väittää, etteikö valtio tarvitse verotuloja. Totta helkkarissa tarvitsee, jos me haluamme ylläpitää samankaltaista koulutusjärjestelmää, mitä meillä on tällä hetkellä… tai sosiaaliturvajärjestelmää.

Lepomäki sanoo olevansa erittäin huolissaan korkeista marginaaliveroasteista ja yleisesti verotuksen tasosta Suomessa.

– Sen takia kysyn sinulta, mikä riittää? Jos 3,5 prosenttia ansiotuloa saavista ihmisistä maksaa 45 prosenttia koko ansiotuloverokertymästä valtiolle, haluatko nostaa sen 60 prosenttiin? Lepomäki kysyy Anderssonilta.

Lähde: Verkkouutiset

 

One thought on “Li Andersson: ”Me olemme kaukana sellaisesta tilanteesta, jossa marginaaliveroaste hyvätuloisten osalta olisi tapissa”

  • 15.9.2017 at 10:42
    Permalink

    Liiillä on siis kaikki mahdollisuudet maksaa itse lisää veroa. Hän voi ostaa Suomalaisia tuotteita ja antaa ne vähäosaisille, tukien samalla suomalaista työllisyyttä ja kartuttamalla verotuloja. Li voi ostaa auton ja seisottaa sitä parkkipaikalla maksaen siitä käyttömaksut ja vakuutuket. Ja käyttää sen kerran vuodessa yksityisellä katsastusasemalla. Ja Lii voi ostaa kesämökin ja tilata sinne mökkitalkkarin pitämään nurkkia kunnossa.

    Näillä kaikilla toimilla Liikin auttaisi Suomen valtiota. Mutta mitä Lii tekee? Puhuu ja vaatii muilta uhrauksia oman palkkansa eteen.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.