Suomessa pelaavalle nigerialaiselle jalkapalloilijalle yli 2 v. vankeustuomio raiskauksista – Ei vangittu

3

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi Suomessa pelaavan nigerialaisen jalkapalloilijan Segun Ikudehinbun kahdesta raiskauksesta ehdottomaan vankeuteen. 28-vuotias Ikudehinbu tuomittiin vankeuteen kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi.

Molemmat raiskaukset tapahtuivat Kuopiossa syksyllä 2015 muutaman viikon välein.

Ikudehinbu pelasi vuosien 2011–2016 aikana kolmeen eri otteeseen Warkaus JK:ssa. Rikosten aikaan syksyllä 2015 hän edusti ykkössarjassa pelannutta joensuulaista Jippoa.

Aiemmin hän pelasi KuPSissa vuonna 2009. Tällä hetkellä Ikudehinbu edustaa helsinkiläistä Atlantis FC -seuraa.

Tapahtumien aikaan Ikudehinbu opiskeli Kuopiossa. Savon Sanomien mukaan hän raiskasi opiskelutoverinsa, nuoren naisen, oppilaitoksella syksyllä 2015.

Pari viikkoa myöhemmin hänen uhrikseen joutui toinen nainen oppilaitosalueen ulkopuolella Mölymäellä.

Ikudehinbu kiisti molemmat rikokset. Hänen mukaansa molemmissa tilanteissa oli kyse molemminpuolin vapaaehtoisesta sukupuoliyhteydestä. Lisäksi hän vetosi oikeudessa siihen, että toinen tapauksista oli ollut hänen mielestään vähäistä koskettelua eikä sukupuoliyhteys.

Käräjäoikeus kuin myös hovioikeus päätyivät asiassa toiseen lopputulokseen. Oikeudet käsittelivät asian salaisena. Asian oikeudenkäyntiaineisto on salaista vuoteen 2076 asti.

Tuomioista käy ilmi, että Ikudehinbun on maksettava uhreilleen tuntuvat korvaukset. Ensimmäiselle uhrille hänen on maksettava korvausta yhteensä 7080 euroa kivusta, särystä, kärsimyksestä ja pilalle menneistä vaatteista. Toiselle uhrille hänen on maksettava 6 000 euroa tilapäisestä haitasta ja kärsimyksestä.

Ikudehinbu oli rikosten tutkinnan alkuvaiheessa lyhyen jakson pidätettynä ja vangittuna kuulusteluja varten. Hänet päästettiin vapaaksi esitutkinnan ja oikeusprosessin ajaksi.

Oikeus ei määrännyt häntä nytkään vangittavaksi, koska tuomiosta voi vielä kysyä valituslupaa korkeimpaan oikeuteen.

Lähde: SS

 

3 KOMMENTIT

  1. Taas sai neekeri free passin pikku raiskailuista. Alkaa olemaan jo maan tapa että etninen viitekehys madaltaa rikoksen vakavuutta.

  2. Eiköhän tuosta turvapaikka irtoa ja joku potkupalloseura ottaa hänet kovalla palkalla junnujen valmentajaksi tai joksikin konsultiksi. Suomi tarvitsee näitä kovia osaajia ja on iskettävä ja otettava koppi heti ettei vaikka Ruotsi vei heitä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.