Israelin suurlähetystö evakuoitiin perjantaina mielenosoituksen takia

Vihaiset mielenosoittajat kokoontuivat perjantaina (15.09.) Ankarassa Israelin suurlähetystön eteen, vastustaen ”uutta Israelia”. Tilaisuuden oli kutsunut koolle äärinationalistinen Kotimaa-puolue. ”Uusi Israel” viittaa itsenäiseen Kurdistaniin, joka saattaa muodostua Pohjois-Irakin itsehallinnollisesta kurdialueesta, mikäli kurdit järjestävät suunnittelemansa kansanäänestyksen asiasta.

Israelin suurlähetystön henkilökunta oli poistunut rakennuksesta kokiessaan mylvivän joukon turvallisuusuhkaksi. Utku Reyhan, Kotimaa-puolueen pääsihteeri, kertoi lehdistötiedotteessaan että 25.09:ksi suunniteltu (Irakin-) Kurdistanin Alueellisen Hallituksen asettama kansanäänestys ”on USA:n imperialistien ja sionistien sodanjulistus”, tai jotain sinnepäin.

Israelin suurlähetystön edustan lisäksi Kotimaa-puolue on järjestänyt mielenilmaisun Incirlikin lentotukikohdan portille, ja suunnittelee jatkavansa kampanjaansa tiistaina (19.09.) Israelin konsulaatin luona Istanbulissa.

Kotimaa-puolue on pienehkö ääriliike, mutta sillä uskotaan olevan kannattajia Turkin turvallisuuselimissä. Väitettä, että Irakin-Kurdistanin presidentti Masoud Barzani olisi sopinut Israelin kanssa kurditaustaisten juutalaisten paluumuutosta, on suosittu myös Turkin valtapuolueen keskuudessa.

The Israel Times tänään.




One thought on “Israelin suurlähetystö evakuoitiin perjantaina mielenosoituksen takia

  • 17.9.2017 at 20:15
    Permalink

    Normi hommaa israelilaisille. Se joka on vihattavaksi ”luotu”, sitä vihataan kunnes sen loppu on tuleva.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.