Silmäys naapuriimme Ruotsiin

Lyhyt silmäys ruotsalaisen median paikallisuutisiin kertoo naapurimaamme arjesta. Otsikkokuva liittyy ensimmäiseen ao. tapaukseen Malmössä.

Miestä ammuttu Malmön Ramelvägenillä: Nuori mies tuotiin yksityisautolla sairaalaan ampumahaavan saaneena. Tekijä ei ole tiedossa, mutta poliisi kyllä etsii. Etsintöjä on tehty helikopterien ja koirien avulla. Sekä uhri että hänet sairaalaan kyydinnyt ovat poliisille tuttuja.

Aftonbladet tänään.

Murhayritys Västeråsissa: Mies yritettiin tappaa rikkinäisellä pullolla. Uhri, 30v, löydettiin kerrostalon portaikosta. Hänellä ei ole hengenvaaraa, mutta poliisi pitää tekoa murhan yrityksenä. Samassa talossa olevasta asunnosta pidätettiin seitsemän noin 40-vuotiasta miestä.

Aftonbladet tänään.

Verinen mies tuli rautatieasemalle Brossa Tukholmassa. Miestä epäillään puukotetun. Ketään ei ole pidätetty.

SVT tänään.

Laukauksia Luulajassa: Lauantaina, 02.30 aikaan yöllä, kuultiin ammuskelua Luulajassa Norbottenissa. Poliisi toivoo yleisöltä havaintoja.

SVT eilen.

Ronnebyn kirkko Blekingessä suljetaan yleisöltä toistuvan ilkivallan takia, -mm. risti on rikottu ja kynttilöitä siirrelty haitallisiin paikkoihin.

SVT 14.09.2017.

Lisää seksuaalisia hyväksikäyttöjä Uumajan Folkets Husissa, nuorisofestivaaleilla. Poliisi kutsuttiin paikalle perjantaina, lauantaina he joutuivat tulemaan uudelleen, kertoi SVT. Poliisi on kuulustellut 16-vuotiasta poikaa mutta päästänyt tämän menemään. Ahdistellut tytöt ovat 13-vuotiaita.

SVT tänään.

Vartijat aloittivat koulutyön turvaamisen Gislaved High Schoolissa perjantaina, -syynä aiemmat levottomuudet. Vain yksi sisäänkäynti kouluun on käytössä. Poliisi kumoaa huhut, joiden mukaan kouluun olisi tuotu aseita. 20-vuotias oppilas on ollut pidätettynä torstaina, mutta nyttemmin päästetty vapaaksi. Häneen kohdistuu yhä rikosepäily. (14.09.) alkaen. Kuvassa (alla) olevat oppilaat eivät ole sekaantuneet em. rauhattomuuksiin.

SVT:n haastattelemat 13- ja 14-vuotiaat Gislaverdskolanin oppilaat Amanda ja Elin kertoivat:

”He kutsuivat kaiuttimien kautta kaikki opettajat kokoontumaan, ja meidän täytyi sulkeutua luokkahuoneisiin, emmekä voineet mennä minnekään. Olimme hieman järkyttyneitä, vaikka emme uskoneet tilannetta niin vakavaksi. ”

SVT 15.09.2017.

Ruotsissa koulutyö vaatii turvamiehiä, ja tarkastuksia vaarallisten esineiden löytämiseksi oppilailta. Ulkopuolisten liikkuminen kouluissa pyritään estämään sulkemalla vartioimattomat kulkutiet. Ruotsalainen kansankoti siis huolehtii koululaisistaan.

Kaduilla tapahtuviin ammuskeluihin Ruotsin poliisi suhtautuu vakavasti. Vaikka kiinniottoja tehdään harvoin, kaikki tapaukset kirjataan. Pohjoismaiseen tapaan pitää kirkot auki yleisölle hiljentymistä ja kulttuuriperintöön tutustumista varten on tulossa muutoksia, kuten myös varhaisnuorisolle tarkoitettujen musiikkitilaisuuksien järjestelyyn. Ruotsi seuraa dynaamisesti aikaansa, ja pysyy kehityksessä mukana.

 
2 thoughts on “Silmäys naapuriimme Ruotsiin

 • 17.9.2017 at 12:42
  Permalink

  Ruotsi alkaa muistuttaa lähi-itää ihan todella. Kehitysmaista tulleiden terrori on jo hyvin suunnitelmallista ja järjestätynyttä ja poliisi on melko voimaton. Muutosta ja mielipiteen kääntymistä on enää vaikea saada aikaan. Ainoastaan se että Ruotsi on jumalattoman rikas ja teollisuus kehittynyttä verrattuna Suomeen on se syy joka on antanut tämän mennä näin pitkälle. Mutta kyllä Ruotsiltakin jossain vaiheessa ns.paukut loppuu tällä menolla. Suomi joutuu paljon nopeammin kaakoseen jos sama linja jatkuu meillä.

  Reply
 • 18.9.2017 at 18:49
  Permalink

  Monikulttuurinen kansainkoti elää #unelmaansa.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.