Kansalaiset painostavat Ikeaa poistamaan mainoksensa MTV:ltä Jussi Halla-ahon blogin takia

MTV Uutiset julkaisi perjantaina Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon nettikolumnin. Monet tahot ovat pöyristyneet asiasta, ja pitkin viikonloppua sosiaalisessa mediassa nähtiin ulostuloja, joiden mukaan ihmisten ennen luotettavana mediana pitämä Maikkari meni boikottiin samantien, ja kuinka MTV:n seuraaminen loppuu myös television puolella.

MTV Uutisten toimituspäällikkö Ilkka Ahtiainen joutuikin jo perjantaina illalla perustelemaan lukijoille, miksi Halla-aho on valittu nettikolumnistiksi. Tässä Ahtiaisen vastaus:

”MTV Uutisten nettisivuilla on jo vuosien ajan julkaistu eduskuntapuolueiden puheenjohtajien ja muiden yhteiskunnallisten vaikuttajien nettikolumneja. Lista on varsin kattava tälläkin hetkellä: vasemmistoliiton Li Anderssonin vuoro on viikon kuluttua, sitten Petteri Orpo, Antti Rinne, Touko Aalto, Juha Sipilä ja niin edelleen.

Jussi Halla-aho valittiin viime kesäkuussa Perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Oli luontevaa, että myös Halla-ahoa kysytään kolumnistiksi. Perussuomalaisia kolumnistina edusti alun perin Timo Soini, sittemmin työministeri Jari Lindström. Hän jatkaa edelleen, nyt Sinisten edustajana.

Kenellekään kolumnisteista ei makseta kirjoituksista, ja MTV Uutiset vastaa julkaisemansa aineiston sisällöstä.

Toivomme tietenkin, että kirjoitukset herättävät lukevan yleisön kiinnostuksen. Näin on myös ollut, sillä tilastodata osoittaa, että MTV Uutisten nettikolumnistien kirjoitukset ovat olleet poikkeuksetta erittäin luettuja. Vakaumuksemme on, että kirjoitukset ovat osaltaan edistäneet tosiasioihin pohjaavaa ja moniarvoista yhteiskunnallista keskustelua. Parhaassa tapauksessa tämä hillitsee vastakkainasettelua, johon netin maailmassa on niin kovin helppo sortua.”

Kun Perussuomalaisten vastustajat eivät ilmeisesti saaneet tahtoaan läpi eli MTV:tä poistamaan Jussi Halla-ahoa blogikirjoittajiensa joukosta, alkoi MTV:n sivuilla mainostaneiden yritysten pommittaminen.

Muun muassa Ikean Facebook-sivuille laittamassaan julkisessa, kaikille näkyvässä postauksessaan eräs huolestunut kansalainen kirjoittaa seuraavasti:

Aloituksen jälkeen keskustelu jatkuu tähän tapaan:

Vihdoin Ikea vastaa alkuperäiseen seuraavasti: ”Kyseinen mainos on mtv:n sivulla eikä liity samalla sivulla oleviin uutisiin tai muihin kirjoituksiin. Mainostamme mtv:n sivuilla emmekä pysty vaikuttamaan siihen missä kohtaa mainoksemme on. Mukavaa sunnuntaita! -Mira”

Tämä vastaus ei riittänyt kommentoijille, jotka jatkoivat Ikean toimien kyseenalaistamista seuraavalla tavalla (joitain viestejä poistettu välistä):

Keskustelu velloo edelleen kuumana, joten nähtäväksi jää, joutuuko Ikea muutaman aktiivisen kansalaisen painostuksesta vetämään mainoksensa pois MTV:ltä. Sillä muuten nämä ihmiset aikovat boikotoida Ikeaa.

Jussi Halla-aho itse linkkasi samaisen Ikean sivuilla käydyn keskustelun omalle Facebook-sivulleen todeten oheen lyhyesti: ”Popcorn.”

Lähteet: MTV, Facebook

Katso myös:

20 thoughts on “Kansalaiset painostavat Ikeaa poistamaan mainoksensa MTV:ltä Jussi Halla-ahon blogin takia

 • 18.9.2017 at 18:22
  Permalink

  No voi kauhia sentään!

  Reply
 • 18.9.2017 at 18:45
  Permalink

  Hoh-hoijaaaaaa….
  Olen nähnyt lehdessä Jan Vapaavuoren joka on tuomittu pahoinpitelystä.
  Sirpa Pietikäisen joka tuomittiin rattijuoppoudesta.
  Halla-ahon kiihotustuomio oli naurettavaa vainoamista. Koko kiihotuslaki ja uskonrauhanrikkomispykälä pelkkää pelleilyä.

  Reply
 • 18.9.2017 at 18:55
  Permalink

  Harvinaisen vajaaälyistä sakkia. Halal-Aho on levittänyt MV:n linkkiä!!?? Keskitysleirille kuuluisi mokoma.

  Kommenteista paistaa läpi epätoivo, kun alkaa rappeutumaan oma pikku kupla, ja sitä ylläpidetään millä tahansa selityksillä.

  Halla-Aholla on kansan kiihottamisesta tuomio. Entä sitten? Mitä siitä pitäisi sitten olettaa?

  En tosin ymmärrä miten Halal-Aho jaksaa jauhaa tuota Venäjä-mantraansa. Monilla, yleensä tosiasioihin väitteensä perustavalla menee pasmat sekaisin kun kyse on Venäjästä. Hankamäki on toinen. Nato ja Venäjä on semmoisia tabuja että niistä ei ole kuin yksi totuus, ja siitä ei puhuta.

  Reply
 • 18.9.2017 at 19:06
  Permalink

  Lainaus kommentoitsia Korppikotkalta: ”Halla-Aholla on kansan kiihottamisesta tuomio. Entä sitten? ” Halla-aho on tuomionsa kärsinyt (poliittinen farssi). Suvakit nostaa tämän esiin joka käänteessä, kun pitäis puhua asiaa.
  Ei mulla muuta.

  Reply
 • 18.9.2017 at 19:15
  Permalink

  Laskin tästä nopeasti että yksi ihminen boikotoi Ikeaa. Ja miten niin ”hurjaan seuraan”? Suomalaisen puolueen puheenjohtaja.

  Reply
 • 18.9.2017 at 20:03
  Permalink

  Miksi tähän laittomaan uhkailuun ja kiristykseen ei puututa? Sen lisäksi minua askarruttaa sanat kansalaiset sillä tutkitusti alle 50% on maahanmuuton puolesta puhujia.

  Reply
 • 18.9.2017 at 20:13
  Permalink

  Kulttuurimarxistiset kansanviholliset ja suvakki-idiootit SuOMALIAA rakentamassa.

  Reply
 • 18.9.2017 at 20:15
  Permalink

  Jussi Halla-aho on seuraava pääministeri ja Laura sisäministeri.

  Reply
 • 18.9.2017 at 20:42
  Permalink

  Joo on se kamalaa. Nyt kannattaisi näiden Halla-ahon vihaajien katsoa peiliin. Ketä kohtaan he käyttäytyvät rasistisesti. Ja uhkailevat avoimesti. Ja he voivat pysyä Ylelle uskollisena, He tekevät juuri sitä itse, mistä syyttävät toisinajattelevia. Ei voi itse käyttäytyä rasistisesti jotain määrättyä ryhmää kohtaan, tahi henkilöä kohtaan, jos muka sitä vastustaa. Sehän se on jos toisaalle kumartaa toisaalle pyllistää.

  Reply
 • 18.9.2017 at 21:43
  Permalink

  Uskomatonta puppua! Ikea varmaan menee konkurssiin kun pari suomalaista unelmahöttökansalaista jättää viemättä vuosittaisen satasensa kassaan…. Woaaahhh! Sattuu vaan olemaan niin, että vaikka kaikki Suomessa olevat Ikean pyydykset suljettaisiin tänään, se ei edes näkyisi Ikean taseessa… Porukoilla ei ole näköjään mitään käsitystä mittasuhteista… torakka ei pysty kiristämään jättiläistä.

  Reply
 • 18.9.2017 at 22:12
  Permalink

  Ikean boikotointi sinällään on täysin hyväksyttävää sillä kyseinen pulju käyttää kuljetuksissaan itäblokin kuljetusliikkeitä/kuljettajia jotka joutuvat tekemään työtä orjapalkalla (mm. pitkiä odotteluja ilman mitään korvausta)

  -Tämä ei tietenkään vihervasemmistolle ole mikään ongelma vaikka kyseessä on RASISMIA ja SYRJIMISTÄ aidoimmillaan.

  Reply
 • 18.9.2017 at 23:25
  Permalink

  En ole ikänä käyny Ikeassa..Samaa turhaa tavaraa saa muualtaki ja huomattavasti lähempää…Mutta nyt taisi saada Ikea uuden asiakkaan…Mainostanu oikean miehen blogissa… 😀

  Reply
 • 19.9.2017 at 07:00
  Permalink

  Viherkommunisti suvakit ovat hyvin aktiivisia ja mielensäpahoittajien etujoukkoa. Ovat jatkuvassa mielenepahoitus tilassa. Näkevät natseja ja natsitervehdyksiä joka paikassa, jopa puoluekokouksissa.

  Reply
 • 19.9.2017 at 09:43
  Permalink

  Minua kerta toisensa jälkeen hämmentää tämä fanaattisuus, jolla nämä ”suvaitsevat” kansalaiset nostavat älämölön. Aiheeksi tuntuu kelpaavan mikä hyvänsä…
  Mielessäni takoo vain yksi kysymys näiden ”suvaitsevaisten” ulostulojen jälkeen: Milloin ja miten, tämä järjettömyys loppuu ja pääsemme takaisin normaaliin sivistyneeseen kansalaisten väliseen keskusteluun???
  Käsillä olevista asioista saa ja pitää olla erilaisia mielipiteitä, mutta me kuitenkin elämme sivistysvaltiossa ja meidän pitäisi toimia myös siten… myös puheissamme…

  Reply
  • 19.9.2017 at 17:09
   Permalink

   Ei lopu koskaan. Se on lopetettava.

   Reply
 • 19.9.2017 at 11:45
  Permalink

  Nämä suvakit ovat täysin pihalla. Halla-aho on älykäs mies ja pistää näitä vihervassareita 100-nolla kun aletaan väittelemään.
  Halla-aho osaa perustella puheensa mitä ei taas suvakki osaa tai ei yksinkertaisesti pysty koska on väärässä.

  Reply
 • 19.9.2017 at 12:28
  Permalink

  Näyttää olevan näistä marisijoista suurin osa mielenterveyskuntoutujia virallisestikin. Eipä yllätä.

  Reply
 • 19.9.2017 at 12:30
  Permalink

  Vasemmistolaiset siis alkavat boikotoida Ikeaa, koska Ikea mainostaa sivuilla, joissa Halla-ahon kolumni? Vasemmistolaisia ei ilmeisesti mitenkään ole haitannut, että Ikea käyttää Balilla lapsityövoimaa halpatuotteidensa teossa. Tämä on ollut vasemmistolle ihan ok, mutta hallituspuolueen puheenjohtajan kolumni ei käy. Ihmeellinen maailma. Ehkä vähän hullukin.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.