Kymmenistä nettipetoksista ja väärennyksistä epäilty nainen vangittiin Lahdessa

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi tänään maanantaina 30-vuotiaan lahtelaisnaisen, jota epäillään 21 petoksesta, yhdestä törkeän petoksen yrityksestä ja 12 väärennyksestä. Nainen on myynyt netissä yksityishenkilöille tavaraa, jota hänellä ei ole ollut. Hän on saanut ostoksista tililleen 38 – 489 euron suuruisia maksuja. Yhteensä naisen epäillään myyneen olematonta tavaraa noin 2 500 euron edestä.

Viimeisen kuukauden aikana naisen epäillään väärentäneen lisäksi maksusitoumuksia, joilla hän sai erilaista omaisuutta yrityksiltä haltuunsa 12 kertaa. Nainen oli myös esiintynyt erään yrityksen edustajana ja yrittänyt ostaa yli 11 000 euron arvosta viihde-elektroniikkaa puhelinyhtiön myymälästä, mutta tämä teko jäi yrityksen asteelle. Hänen epäillään tilanneen myös autonrenkaita toisen yrityksen nimissä, mutta tavaran lähetys saatiin pysäytettyä ennen noutoa.

Rikokset, joista nainen nyt vangittiin, on tehty kuluvan vuoden maaliskuun ja syyskuun välillä. Poliisi esitti naisen vangitsemista rikoskierteen katkaisemiseksi, sillä hänellä on entuudestaan vireillä oikeudessa samantapainen, 29 petosrikoksen kokonaisuus.

Poliisin laskelmien mukaan uusimmilla rikoksilla on saavutettu noin 10 000 euron hyöty. Naisesta on jo vangitsemispäivänä tehty uusia rikosilmoituksia, jotka eivät ole mukana luvuissa.

Nainen on esitutkinnassa myöntänyt petokset, väärennykset ja ostoyritykset yrityksistä.

Artikkelikuvan nainen ei liity tapaukseen. Kuvituskuva.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.