Leena Meri (ps): Toimeentulotuesta voitaisiin maksaa vuokra suoraan vuokranantajalle

Kansanedustaja Leena Meri (ps) on jättänyt tänään eduskunnassa kirjallisen kysymyksen seuraavasta asiasta. Tässä Meren tiedote:

”Joidenkin kuntalaisten vuokravelkojen lisääntyminen on kunnille yhä suurempi ongelma, koska KELA:n maksamasta toimeentulotuesta eivät kaikki maksaa vuokraansa. Kun ihmisillä on vähän rahaa, vuokran maksamista lykätään ajatellen, että ensin maksetaan jotain muuta, ja sitten ei lopulta olekaan rahaa vuokraan. Nyt kunnissa on törmätty tilanteisiin, että vuokravelka koskee esimerkiksi koko alkuvuotta. Useat kunnat ovat myöntäneet vuokravelkoihin jo nyt saman verran toimeentulotukea kuin viime vuonna yhteensä suojellakseen ihmisten asumista, raportoi Kuntaliitto.

Kelan ohjeisiin on kirjattu mahdollisuus vuokranantajille maksamisesta tällä hetkellä seuraavasti: ” Perustoimeentulotuen asumiskuluja voidaan maksaa vuokranantajalle, kun kysymyksessä on vuokra-, asumisoikeusasunto tai osaomistusasunto, jos tuen saajalta on saatu asiaan valtuutus tai hän on laiminlyönyt vuokranmaksun.”

”Toimeentulotuki on saajalle viimesijainen toimeentuloturvan muoto. Koska asunto on kaikille olennaisen tärkeää normaalin elämisen kannalta, ei vuokran maksaminen toimeentulotuesta suoraan vuokranantajalle voi olla vastoin toimeentulotuen saajan etua”, toteaa Meri.

”Nykyinen tilanne, jossa kunnat joutuvat maksamaan lisätoimeentulotuella niiden henkilöiden vuokria, jotka eivät ole vuokriaan maksaneet, ei ole hyväksyttävää. Siksi olen jättänyt tänään hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa kysyin mihin toimenpiteisiin asianomainen ministeri aikoo ryhtyä, jotta vuokramenot voitaisiin lähtökohtaisesti maksaa suoraan KELA:n myöntämästä toimeentulotuesta vuokranantajalle?”, päättää Meri.”

Lähde: Facebook

3 thoughts on “Leena Meri (ps): Toimeentulotuesta voitaisiin maksaa vuokra suoraan vuokranantajalle

  • 18.9.2017 at 16:19
    Permalink

    Leena Meri on kiinteistökeinottelijoiden asialla. Yleensä ihminen joka ei maksa vuokraansa koittaa saada ruokaa jotta pärjää. Maslowilaisen tarvehierarkian mukaisesti ensin tulee ruoka, sitten suoja, sitten yhteisöllisyys.

    Meri on niitä parempiosaisia joita eivät tällaiset pikkuasiat vaivaa. Ja siksi hän ei ymmärrä ettei tukea ole myönnetty vuokranantajalle vaan vuokralaiselle. Siksi tukea ei voida maksaa vuokran antajille.

    Sen sijaan voitaisiin miettiä vuokran neliöhinnan kattoa valtakunnallisesti. Se että asuu kaupungissa ei saa olla syy sille että sielä saisi korkeampaa vuokratukea. Tämä ”tasapäistetty” vuokratuki ohjaisi ihmiset pois kalliista asuinneliöistä halvempiin. Joka tervehdyttäisi koko Suomen taloutta. Silloin työvoimaa olisi sielä missä on halvemmat elinkustannukset. Ja koko Suomi pysyisi asutettuna ilman valtiovalla erikoisia tukimuotoja.

    Jos ihminen saa Helsingistä 27 neliöisen yksiön ja Kurusta omakotitalon samalla tuella, niin toki ihminen asuu mieluummin omakotitalossa, jos on esim. työtön. Ja Kurun maisemat sekä luonto takaa paljon paremmat luonnon antimet, joilla ihminen voi leipäänsä leventää. Ilman että mennään valtion kukkarolle millään tavalla.

    Mutta, elämä on valintoja täynnä.

    Reply
  • 18.9.2017 at 16:57
    Permalink

    Vuokrien säännöstely takaisin!
    Ahneet sijoittajat kuriin!

    Reply
  • 19.9.2017 at 04:03
    Permalink

    Ainakin työssäkäyvän ihmisen pitäisi elää palkallaan.
    Yhteiskunta jossa näin ei tapahdu on sairas.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.