Pedofiilin uhri saattaa joutua itse syytteeseen

Iso-Britanniassa 12 vuotias nettipedofiilin uhriksi joutunut tyttö saattaa joutua itse vastaamaan rikoksesta mitä kummallisimmasta syystä. 

Tyttö pakotettiin lähettämään itsestään alastonkuvia miehelle tämän pommitettua tyttöä riettailla viesteillä ja vaatimuksilla. Tyttö oli aluksi kieltäytynyt jyrkästi mutta sortui lopulta jatkuvan painostuksen alla ja suostui lähettämään kuvia.

Uhrin äiti löysi myöhemmin sekä viestit että kuvat ja otti yhteyttä tällaisia asioita hoitavaan viranomaiseen ilmoittaakseen tyttöä piinanneesta nettipedofiilista ja viesteistä, mutta ilmoitus ei tuottanutkaan aivan toivottua tulosta.

Poliisi kuulusteli tyttöä ja takavarikoi tämän iPadin tutkintaa varten. Myöhemmin viranomaiset ilmoittivat että tyttöä epäillään mahdollisesti lapsipornon levittämisestä. Luonnollisesti ilmoitus tuli järkytyksenä äidille.

-”En voinut uskoa sitä. Miten uhrista voi yhtäkkiä tulla syyllinen? Hän on nuori, viaton tyttö joka teki pahan, pahan virheen. Hän on uhri, hänet pakotettiin siihen. Vapaana on pedofiili ja viranomaiset keskittyvät pikkutytön syytteeseen saamiseen.”.

Hän ilmaisee huolensa myös sen puolesta että mikäli tyttö saa syytteen tai mikäli syyllistäminen jatkuu tarpeeksi pitkään, vanhemmat saattavat lopettaa vastaavista rikoksista ilmoittamisen mikä saattaa tarkoittaa suoranaista helvettiä monille lapsille.

Paikallisen viranomaisen mukaan poliisille on annettu ohjeet että tällaisista tapauksista täytyy kirjata rikos ja syyte nostaa vain mikäli ”yhteinen etu” sitä vaatii.

Asiaan liittyvistä ponnisteluistaan huolimatta, poliisi ei ole saanut nettipedofiilia kiinni.

Lähde: Independent

4 thoughts on “Pedofiilin uhri saattaa joutua itse syytteeseen

  • 19.9.2017 at 03:59
    Permalink

    Mitä jos sattumalta netissä näkee alastonkuvan ja kiihottuu siitä.
    Jälkeenpäin selviää että kuvassa oli 12 vuotias.
    Onko henkilö pedofiili?

    Reply
  • 19.9.2017 at 05:16
    Permalink

    Britaniassa ehkäpä mailman suurin p*******a jengi, joka koostuu korkea arvoisista poliitikoista ja erilaisista julkisuuden henkilöistä. Ei tule pulaaa britti saastasta. Eikä tuomioita.

    Reply
  • 19.9.2017 at 06:54
    Permalink

    Maailman pedofiilit ovat hyvin järjestäytyneet ja rinkeihin kuuluu varmaan tuomareita, poliitikoita, kirkon edustajia ja ehkä poliisien ylimpää johtoa jossain päin maailmaa ym. Muuten ei voi selittää tuomioita ja peittelyjä raaemmissakin tapauksissa.
    Islannin tapaus on vain jäävuoren huippu. Myös islamisaation levitessä Eurooppaan p*******a saa aivan uuden merkityksen mm. lapsiavioliittojen kautta. Olisi karmeaa jos se saisi laajempaa hyväksyntää.

    Reply
  • 19.9.2017 at 07:23
    Permalink

    Myös Suomessa on nuorten kskuudessa levinnyt tapa jossa ensin lähetellään kuvia tai ollaan seksualisessa kanssakäymisessä ja sitten kiristetään henkilöä. Nuoret tietävät tasan tarkkaan oikeutensa ja käyttävät niitä härskisti hyväkseen. Sanoisinkin vanhemmille että jos nuorenne viettää paljon aikaa pois kotoa ja yllättäen hänellä on rahaa puhelimiin, tabletteihin ja vaatteisiin tai konserttilippuihin, niin kannattaa tivata mistä ne ovat tulleet. Kiritys nuorten puolelta on paljon yleisempää kuin halutaan myöntää. Koska nuoret halutaan aina nähdä uhreina, ei rikollisina. Se nyt vaan on tätä päivää.

    Näitä on puitu käräjillä usean tapauksen kohdalla. Tosin, syyllinenhän on aina se aikuinen.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.