Kehon valkoinen rasva, läski, voidaan ehkä valjastaa kalorinpolttoon

Ihmiskehossa on aiemmin tiedetty olevan kahdenlaista rasvaa: Valkoista ja ruskeaa. Valkoinen rasva, eli kansankielellä läski, on haitallista ja aiheuttaa monituisia terveysongelmia kun taas ruskea rasva on ”terveellistä” esimerkiksi polttaessaan kaloreita.

Washington university school of medicinen tutkijat ovat kokeissaan onnistuneet muuttamaan koe-eläiminä toimineiden valkoisten hiirien rasvakudosta eräänlaiseksi välimalliksi, beigeksi rasvaksi, joka toimii ruskean rasvan kaltaisesti.

Tohtori Irfan Lodhi:

-”Yritämme löytää keinon parantaa tai ennaltaehkäistä ylipainoa. Tutkimuksemme osoittavat että käsittelemällä tiettyä proteiinia valkoisessa rasvassa, voimme muuttaa sen lihavuutta vastaan taistelevaksi.”

Hankkeessa on myöskin ongelmansa. Mikäli ihmiskehon valkoinen rasva alkaa polttamaan kaloreita, syntyy huikea määrä lämpöä joka luonnollisesti ilmentyy kuumeena.

-”Nyt lääkefirmoilla on maali jota ampua.”.

Lähde: The Guardian

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.