EHYT ry haastaa kauppoja kieltämään energiajuomien myynnin alle 15 vuotiaille

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry on muunmuassa Elämäntapaliiton ja Elämä on parasta huumetta ry:n yhdistymisen lopputuloksena syntynyt yhdistys jonka tarkoituksena on edistää terveitä elämäntapoja koko kansalle, koko maassa.

Nyt EHYT on aloittamassa kampanjaa jonka tarkoituksena on haastaa kauppiaita kieltämään energiajuomien myynnin alle 15 vuotiaille. Energiajuomien tiedetään aiheuttavan erityisesti nuorilla univaikeuksia, päänäsrkyä ja levottomuutta. Kampanja kohdistetaan erityisesti Päijät-Hämeen alueelle.

Yhdistyksellä on käynnissä useita valtakunnallisiakin hankkeita joissa sekä valistetaan että tehdään konkreettista työtä ennaltaehkäisyn, hoidon edistämisen ja vieroittamisen saralla. Esimerkiksi Arpa-projekti tukee aikuisten rahapelaamisen hallintaa. Projekti tuottaa tietoa ja välineitä riskirahapelaamisen tunnistamiseen ja rahapelihaittojen ehkäisyyn. Työelämän alkoholiohjelma HUUGO tarjoaa tukea työelämässä esiintyvien alkoholihaittojen hallintaan ja erityisesti niiden ennaltaehkäisemiseen.

Lähde: EHYTESS

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.