Karhu hyökkäsi miehen kimppuun Suomussalmella

Karhu hyökkäsi lintumetsällä olleen miehen kimppuun Suomussalmella 19.9. noin klo 14.30 aikaan.

Kolmen miehen seurue oli ollut Suomussalmen Lumperoisvaarassa lintumetsällä, kun karhu hyökkäsi yhden metsästäjän kimppuun. Karhun hyökkäyksen kohteeksi joutunut mies oli pyrkinyt juosten karkuun, mutta kaatunut, jolloin karhu oli purrut miestä käteen ja raapaissut tassullaan kasvoihin.

Metsästäjä oli ampunut tilanteessa haulikollaan kolme laukausta suojellakseen itseään. Varmuutta siitä, olivatko laukaukset osuneet, ei ole. Mies kuljetettiin ambulanssilla Kuusamoon lääkärin tarkastettavaksi. Loukkaantuneen vammojen vakavuudesta ei ole tarkempaa tietoa.

Paikalle hälytetyt suurriistavirka-apuhenkilöt totesivat, että paikalla ei ole verijälkiä, joista jäljittää karhua. On mahdollista, että karhu oleilee edelleen samalla alueella, missä tapaus sattui. Karhu saattaa käyttäytyä ihmistä kohtaan aggressiivisesti, jos kokee tilanteen olevan sen pennuille vaarallisen.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.