”Raivo härkä” Jake LaMotta on kuollut

Yksi nyrkkeilymaailman suurimpia nimiä, kaksinkertainen keskisarjan maailmanmestari Jake LaMotta on kuollut. Hän kuoli 19.9.2017 95 vuotiaana. Maailmanmestaruuksien lisäksi varmimmin miehestä jää historian sivuille erityinen muisto hänen kuudesta ottelustaan yhtä kaikkien aikojen parasta, Sugar Ray Robinsonia vastaan.

Kaikenkaikkiaan sekä Bronxin härkänä, että Robert DeNiron elokuvan mukaisesti Raivohärkänä tunnettu LaMotta otteli 106 ottelua joista hän voitti 83, tyrmäten vastustajansa 30 kertaa.

Lamottan uralla, 1941-54, ottelut oteltiin 15 erän mittaisina ja säännöt olivat muutenkin hyvin erilaiset nykyisiin verrattuna. Viimeisestä ottelustaan Robinsonia vastaan, jonka hän hävisi kehätuomarin keskeytyksellä 13. erässä, LaMotta usein vitsaili että mikäli ottelun olisi annettu jatkua vielä 30 sekuntia, Robinson olisi kaatunut maahan uuvuttuaan hänen hakkaamisestaan.

Nyrkkeilyuransa jälkeen hän näytteli 15 elokuvassa, omisti ravintoloita ja todisti mafiaa vastaan sopu-ottelujupakassa 1960-luvulla jossa hän tunnusti hävinneensä ottelun tahallaan saadakseen mahdollisuuden otella maailmanmestaruudesta.

Hän näki kahden poikansa kuolevan ja kaipaamaan jäi miehen seitsemäs vaimo, Denise Baker joka kertoo LaMottan kuolleen keuhkokuumeeseen.

Lähde: BoxRecAFP

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.