Kansalaisaktiivit perustivat MTV:tä boikotoivan FB-ryhmän – Syynä Jussi Halla-ahon kolumni

Uutisoimme muutama päivä sitten, kuinka aktiiviset kansalaiset ovat alkaneet painostaa Ikeaa ja muita yrityksiä sen takia, että he mainostavat MTV:n internet-sivuilla. Painostus johtuu siitä, että MTV:n sivuilla julkaistiin viime perjantaina perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kolumni. Se, että rekisteröidyn eduskuntapuolueen puheenjohtaja kirjoittaa MTV:n sivuille kolumnin, ei ole näiden aktiivien mielestä hyväksyttävää.

Nyt aktiivien boikottimieliala on levinnyt tätäkin pidemmälle. Facebookiin on perustettu ryhmä, joka on pyhitetty MTV:n boikotoimiselle. Ryhmän nimi on ”MTV3 boikottiin, katsojat ja mainostajat”. Ryhmän kuvauksessa kerrotaan:

”Tämä ryhmä suunnittelee ja organisoi MTV3-boikottia.

BOIKOTOIMME MTV3:a, emme katso, lue, emmekä jaa sen ohjelmia, sen nettikirjoituksia tai teksti-tv:tä, ENNEN KUIN Jussi Halla-aho on erotettu MTV3:n nettikolumnistin tehtävästä.

Tämä siksi, että Jussi Halla-aho on syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan ja hänet on tuomittu myös uskonrauhan rikkomisesta. Jussi Halla-aho levittää valheita ja vääristelee. Viimeisin hänen valheellisen tiedon jakonsa oli, kun hän siteerasi MV- julkaisun linkkiä, jossa väitettiin, ettei kukaan turvapaikanhakija auttanut Turun puukotuksen uhreja. Kuva ja teksti oli liitetty väärin yhteen.

OTAMME MYÖS YHTEYTTÄ MAINOSTAJIIN, jotta nämä eivät mainostaisi MTV3:ssa.Tämä ryhmä organisoi boikottia.”

Ryhmän ylläpitäjinä näyttää toimivan samoja henkilöitä, jotka olivat kaikkein aktiivisimpia kyseenalaistamaan Ikean toimintaa sen tähden, että sillä oli mainoksia MTV:n sivuilla. Ikean lisäksi aktiivien boikottiin meni näköjään nyt myös MTV.

Huomionarvoista on, että ryhmän nimessä ja kuvauksessa on selvä virhe. MTV3 on pelkkä MTV Oy:n omistama tv-kanava, eivätkä mtv.fi-verkkosivut, joiden kolumnistina aktivistien hampaisiin joutunut Jussi Halla-aho toimii, ole kyseisen tv-kanavan, vaan yleisesti MTV:n hallinnoimat. Tarkoitus kuitenkin ilmeisesti on boikotoida koko MTV:tä eikä pelkästään MTV3-tv-kanavaa, sillä nämä aktivisteja hiertäneet mainoksetkin ovat nimenomaan mtv.fi-sivustolla eikä tv-kanavalla.

Tuoreessa ryhmässä on tämän jutun kirjoitushetkellä jo 164 jäsentä.

Lähde: Facebook

Katso myös:

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.