Kansalaisaktiivit perustivat MTV:tä boikotoivan FB-ryhmän – Syynä Jussi Halla-ahon kolumni

Uutisoimme muutama päivä sitten, kuinka aktiiviset kansalaiset ovat alkaneet painostaa Ikeaa ja muita yrityksiä sen takia, että he mainostavat MTV:n internet-sivuilla. Painostus johtuu siitä, että MTV:n sivuilla julkaistiin viime perjantaina perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kolumni. Se, että rekisteröidyn eduskuntapuolueen puheenjohtaja kirjoittaa MTV:n sivuille kolumnin, ei ole näiden aktiivien mielestä hyväksyttävää.

Nyt aktiivien boikottimieliala on levinnyt tätäkin pidemmälle. Facebookiin on perustettu ryhmä, joka on pyhitetty MTV:n boikotoimiselle. Ryhmän nimi on ”MTV3 boikottiin, katsojat ja mainostajat”. Ryhmän kuvauksessa kerrotaan:

”Tämä ryhmä suunnittelee ja organisoi MTV3-boikottia.

BOIKOTOIMME MTV3:a, emme katso, lue, emmekä jaa sen ohjelmia, sen nettikirjoituksia tai teksti-tv:tä, ENNEN KUIN Jussi Halla-aho on erotettu MTV3:n nettikolumnistin tehtävästä.

Tämä siksi, että Jussi Halla-aho on syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan ja hänet on tuomittu myös uskonrauhan rikkomisesta. Jussi Halla-aho levittää valheita ja vääristelee. Viimeisin hänen valheellisen tiedon jakonsa oli, kun hän siteerasi MV- julkaisun linkkiä, jossa väitettiin, ettei kukaan turvapaikanhakija auttanut Turun puukotuksen uhreja. Kuva ja teksti oli liitetty väärin yhteen.

OTAMME MYÖS YHTEYTTÄ MAINOSTAJIIN, jotta nämä eivät mainostaisi MTV3:ssa.Tämä ryhmä organisoi boikottia.”

Ryhmän ylläpitäjinä näyttää toimivan samoja henkilöitä, jotka olivat kaikkein aktiivisimpia kyseenalaistamaan Ikean toimintaa sen tähden, että sillä oli mainoksia MTV:n sivuilla. Ikean lisäksi aktiivien boikottiin meni näköjään nyt myös MTV.

Huomionarvoista on, että ryhmän nimessä ja kuvauksessa on selvä virhe. MTV3 on pelkkä MTV Oy:n omistama tv-kanava, eivätkä mtv.fi-verkkosivut, joiden kolumnistina aktivistien hampaisiin joutunut Jussi Halla-aho toimii, ole kyseisen tv-kanavan, vaan yleisesti MTV:n hallinnoimat. Tarkoitus kuitenkin ilmeisesti on boikotoida koko MTV:tä eikä pelkästään MTV3-tv-kanavaa, sillä nämä aktivisteja hiertäneet mainoksetkin ovat nimenomaan mtv.fi-sivustolla eikä tv-kanavalla.

Tuoreessa ryhmässä on tämän jutun kirjoitushetkellä jo 164 jäsentä.

Lähde: Facebook

Katso myös:

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.