Li Andersson puhuu hyvätuloisten veronkorotuksista säästöinä

”Veropolitiikalla on monia ulottuvuuksia. Yksi niistä on tulonjaollinen. Verotus on yksi keskeisimpiä työkaluja, joilla valtio voi vaikuttaa tulonjakoon ja sitä kautta eriarvoisuuden vähentämiseen. Mikäli Sipilä haluaisi osallistaa Suomen hyvätuloiset säästöihin, voisi hän tehdä sen verotuksen avulla. Hän on sen sijaan päättänyt vähentää hyvätuloisten osallistumista, alentamalla verotusta merkittävästi.”

Näin sanoo vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson joka omassa, facebookiin siteeraamassaan kolumnissa rinnastaa verotuksen säästöihin. Petteri Orpo sanoi budjettia esitellessään ettei korkea verotus ja hyvinvointi kuulu yhteen ja Andersson tarttui tähän. Vastakkain ovat hallituksen 1,5 miljardin veronkevennykset joiden kritisoinnin Orpo kielsi toteamalla ”ne ovat muiden ihmisten rahoja” ja Anderssonin näkemys siitä että hyvätuloisia olisi verotettava rankemmin yhteiskuntatalkoiden nimissä.

Yli 80 000 euroa vuodessa tienaavien veroprosentti on käytännössä aina yli 40% ja Anderssonin näkemys jakaakin mielipiteitä. ”Hyvätuloisten köyhyys” on lähinnä länsimaalainen ilmiö jossa korkeat tulot ja korkea verotus sekä muut maksut aiheuttavat kummallisen yhtälön missä korkeimmat bruttotuloluokat joutuvat taloudellisesti ahtaalle korkean ansiotuloverotuksen myötä.

Lähde: facebook, MTV

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.