ISIS-propagandaa facebookissa jakanut mies tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan

Syyrialainen Saer Hussein Shaker, 35, saapui Isoon britanniaan 2014 isänsä ja lankomiehensä kuoltua kapinallisryhmän käsissä Syyrian konfliktin alkutahdeissa. Hän kertoo työskennelleensä öljytankkerilla ja kun laiva joutui brittiläisessä satamassa vaikeuksiin, päätti hän jäädä maihin ja hakea turvapaikkaa.

Poliisi alkoi seurata miehen some-käyttäytymistä tämän ryhdyttyä jakamaan ISIS-propagandaa kahden vuoden maassaolon jälkeen. Facebook-tilillään Shaker on jakanut muunmuassa irakilaisten viranomaisten teloitusvideota ja itsemurhaiskuja ihannoivia sekä niihin yllyttäviä valokuvia. Videon oli nähnyt noin 90 henkilöä ja siitä oli tykätty kolme kertaa.

Syyttäjä Karen Robinson kuvaili todisteiden valossa miestä selvästi ISIS-myönteiseksi radikalistiksi.

-”Syytetty koki toimeentulon sosiaalituilla vaikeaksi koska hänen täytyi lähettää rahaa perheelleen Syyriaan. Hän kertoi myöskin olevansa tylsistynyt ja että tylsistyminen saattoi loppujen lopuksi aiheuttaa pidätyksen.”

Shaker tunnusti syyllisyytensä terrorismisympatiohin ja terroristiseen toimintaan yllyttämiseen ja niistä hänet tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan.

Poliisin terrorismi-yksikön edustaja Dominic Scally kommentoi tapausta seuraavasti:

-”Shaker tiesi tarkalleen mitä tekee jakaessaan tätä kammottavaa materiaalia ja kantaa nyt tekojensa seuraukset. Toivon että tämä lähettää viestin samankaltaisesti ajatteleville: Mikäli toimit osallisena tällaisen materiaalin luomiseen, jakamiseen tai mikäli yllytät terrorismiin, valmistaudu siihen että me etsimme sinut ja tulemme syyttämään sinua lain kovimman kirjaimen mukaisesti.”

Lähde: The Guardian

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.