Joukkovoimaa-mielenilmaus Alahärmässä – Katso livevideo

”Vaasan veri ei vapise eikä Kauhavan rauta ruostu”, totesi eräs puhuja Kauhavan Alahärmässä parhaillaan pidettävässä mielenilmauksessa, jonka pontimena on paikallisessa koulussa esiintyneet turvapaikanhakijoiden väkivaltaisuustapaukset.

Alunperin joukkovoimanosoitus oli tarkoitus järjestää levottomuuksien tapahtumapaikalla Alahärmän koululla, mutta sinne ei saatu lupaa kokoontua. Tilaisuus järjestetään sen sijaan urheilukentällä.

Kansalaispuheenvuorojen lisäksi tilaisuudessa puhui Kauhavan kaupunginjohtaja Markku Lumio, joka vakuutteli turvallisuuden olevan hyvällä tolalla. Hän myös väitti, etteivät turvapaikanhakijat aiheuta ongelmia paikkakunnalla.

Kaupunginjohtajan mielestä pahimmat turvapaikanhakijoiden aiheuttamat ongelmat ovat vastaanottokeskuksessa tapahtuneet keskinäiset nahinat ja se, että he kävelevät kaduilla väärää puolta ja jopa viisi rinnakkain.

Kaupunginjohtaja Lumion puhe sai yleisön joukosta monia kyseenalaistavia huutoja ja kysymyksiä. Kaupunginjohtaja otti esille asian, että on esitetty toiveita saada poliisiasema takaisin kaupunkiin turvallisuudentunteen lisäämiseksi.

Yleisön joukosta ihmeteltiin, onko turvallista, että nuorien peruskoululaisten seassa opiskelee aikuisen näköisiä turvapaikanhakijoita, joiden taustaa, oikeaa henkilöllisyyttä tai ikää ei tiedetä. Kaupunginjohtaja antoi ympäripyöreän vastauksen, että asukkaiden ja koululaisten turvallisuus taataan.

Katso livevideo tapahtumasta mainoksen alapuolelta.

One thought on “Joukkovoimaa-mielenilmaus Alahärmässä – Katso livevideo

  • 26.9.2017 at 11:45
    Permalink

    He jotka työskentelevät lasten kanssa ovat velvollisia toimittamaan työnantajalle todistuksen missä todetaan että ko. henkilö ei ole syyllistynyt mihinkään rikokseen mikä liittyisi lapsiin. MUTTA, jostain syystä koulut ja seurakunnat päästävät samoihin tiloihin lasten kanssa henkilöitä joista ei tiedetä mitään? Ei ikää tai pahinta, onko ko. henkilö esim. pedofiili tms. Jossain on vikaa ja paljon.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.