Rooman nähtävyydet raskaasti vartioituja ja eristettyjä

Suomalainen turisti hieraisi silmiään käydessään Italian pääkaupungissa Roomassa. Kaikkien kaupungin nähtävyyksien ja turistien suosimien julkisten paikkojen ympäristö oli kovin erilainen kuin mihin ennen on totuttu.

Lukijamme kertoo, että esimerkiksi Colosseumin vierestä menevä, aiemmin vilkasta autoliikennettä täynnä oleva katu oli suljettu liikenteeltä lähes tyystin. Kadun molemmissa päissä oli metalliaitojen lisäksi muutama suurikokoinen armeijan maastoauto estämässä liikenteen pääsyn kadulle. Autojen vieressä päivystivät sotilaat aseet avoimesti esillä.

– Kadulle päästettiin ainoastaan taksit ja turistibussit. Nekin joutuivat ajamaan korkeintaan kävelyvauhtia, sillä katu oli täytetty erilaisilla esteillä ja isoilla betonisilla kukka-astioilla, joiden lomasta autot joutuivat pujottelemaan. Lisäksi kadulla partioivat poliisit autoineen, Italian-kävijä kertoo havainnoistaan.

Matkaaja kertoo, että kaikkien nähtävyyksien, kuten Colosseumin ja Vittorio Emanuelen muistomerkin, ympärillä kulkevat jalkakäytävät oli reunustettu tanakoilla metalliaidoilla, ja poliiseja ja poliisautoja parveili tuhkatiheään turistikohteiden läheisyydessä.

Tällä kaikella ilmeisesti pyritään estämään esimerkiksi sellaiset terrori-iskut, joissa kuorma-autolla ajetaan vauhdilla suureen väkijoukkoon. Kansalaisten ja turistien turvallisuuteen panostaminen on tietenkin tervetullut asia, mutta mikään ilo silmälle tällainen näky ei ole. Lisäksi se antaa koko ajan näkyvän muistutuksen alati päällä olevasta terrorismin uhasta.

– Ei ole Roomakaan enää entisensä, kaupungista Suomeen palannut matkailija huokaa.

Hän kertoo käyneensä hiljattain myös Budapestissä.

– Siellä ei ollut tietoakaan tällaisesta.

Myös muissa Euroopan suukaupungeissa on varauduttu terrori-iskuihin. Muun muassa Pariisissa on Eiffel-tornin ympärille alettu rakentaa kolme metriä korkeaa muuria, joka on valmistettu luodinkestävästä lasista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *