Espanja toi 4000 poliisia Barcelonaan, satamaväki kieltäytyi kiinnittämästä laivoja

Espanjan hallitus pitää 01.10. järjestettäväksi suunniteltua Katalonian itsenäisyysäänestystä laittomana, ja on  alistanut kaikki alueelliset poliisivoimat -myös Katalonian- sisäministeriölle. Kataloniassa päätöstä pidetään uhkaavana eleenä. Espanja on myös tuonut neljällä vuokratulla risteilyaluksella 4000 poliisia muualta Espanjasta Barcelonaan, mahdollisesti valmisteluna kansanäänestyksen estämiseen.

Barcelonan satama ei palvele po. poliisien majoitukseen käytettäviä aluksia, ja niiden tullessa satamaan satamatyöläiset kieltäytyivät ottamasta vastaan kiinnitysköysiä tai muuten avustamasta laituriin ajoa.  Tarragonan ja Palamosin satamat noudattivat esimerkkiä. Tunnelmien kiristymiseen on vaikuttanut useiden keskeisten katalonialaisten virkamiesten pidätys, ja Espanjaan sisäministeriön uhkaus pidätyttää vaalivirkailijat mikäli kansanäänestys kiellosta huolimatta käynnistyy.

Itsenäistyessään Katalonia olisi taloudeltaan suurinpiirtein Suomen kokoinen. Katalonian bruttokansantulo on EU:ssa 13. suurin, neljästoista maa suuruusjärjestyksessä on Suomi.

Dagbladet.



VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.