Li Andersson arvostelee Saksan äänestystulosta

2
Li Andersson: Vasemmistoliiton puheenjohtaja

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson päivitti myöhään eilen illalla facebookiin olevansa rantalomakaupunki Brightonissa seuraamassa Labour-puolueen puoluekokousta ja ylisti Labour-johtaja Jeremy Corbynin aikaansaannoksia puolueen peräsimessä. Samaan päivitykseen Andersson lyttää Saksan kansan äänestyksen lopptuloksen.

-”Saksan vaalitulos on kaikkea muuta kuin mieltä ylentävä. Äärioikeisto etenee huolestuttavasti, niin sosiaalidemokraatit kuin kristillisdemokraatit kärsivät kovan tappion vaikka Merkel jatkaa vallassa.”.

Saksan liittopäivävaaleissa Angela Merkelin kristillisdemokraatit ottivat tappiostaan huolimatta ykköspaikan ja varmistivat vanhan vallan jatkumisen. Edellisissä vaaleissa puolueen kannatus oli 41,5% mutta nyt lähes puolikas kansasta vaihtui kolmasosaan ja 33% kannatukseen. Sosiaalidemokraatit saivat 20,5% kannatuksen ja äärioikeistolaisena pidetty populistipuolue AfD 12,6%. SDP ilmoitti jäävänsä oppositioon ja kaikki puolueet ovat kertoneet etteivät he aio tehdä AfD:n kanssa yhteistyötä. Vasemmisto ja Vihreät hankkivat molemmat 8,9% kannatuksen.

Lähde: facebook

2 KOMMENTIT

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.