Italian muslimit eivät viihdy: Euroopan alin arvosana kiintymystä mitattaessa

Euroopan unioni perusoikeusviraston tekemän tutkimuksen mukaan Italian muslimit ovat vähiten kiintyneitä kotimaahansa. 0-5 portaisella asteikolla keskiarvosanaksi annettiin 3,3 kun esimerkiksi Suomessa luku on 4,6 ja Ruotsissa 4,4.

Syynä saattaa olla maassa melko laajasti esiintyvä rasismi ja uskontoon perustuva syrjintä. Italian muslimeista jopa lähes 40% on kokenut rasistista tai uskontoon perustuvaa syrjintää vähintään viisi kertaa vuoden sisällä. Kyselyn perusteella vain 21% tietää että syrjintä on laitonta.

Tutkimuksessa otettiin huomioon toinen kysely, jonka perusteella 24% italialaisista ei haluaisi muslimeja asumaan naapurustoonsa. Luku on yksi EU-alueen suurimpia.

Viimeisen vuoden aikana noin 2% kertoo kokeneensa väkivaltaa rasistisin tai muuten syrjivin motiivein mutta poikkeuksena on mainittava eteläisestä Aasiasta tulleet muslimit joilla luku on käytännössä 0. Toisaalta eteläisestä aasiasta, pohjois-afrikasta ja saharan eteläpuoleisesta afrikasta tulleilla muslimeilla oli huonoimmat luvut kysyttäessä, ”kuinka paljon luotat poliisiin?”. Asteikko oli 0-10 ja keskiarvot olivat 5,3 ja 6,0 välillä.

Italiassa asuu noin 2,2 miljoonaa muslimia. Määrä on yksi EU-alueen suurimpia.

Lähde: thelocal.it

2 thoughts on “Italian muslimit eivät viihdy: Euroopan alin arvosana kiintymystä mitattaessa

  • 26.9.2017 at 10:15
    Permalink

    Menisivät viihtymään kotimaihinsa!

    Reply
  • 27.9.2017 at 00:23
    Permalink

    Niinpä mutta pitäs ainakin ottaa italiasta mallia ja tehdä näiden elintasoloisten elämä täällä niin vaikeaksi että tulis koti-ikävä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.