Savukoskella kadonnutta pariskuntaa etsitään koirapartioin ja helikopterilla

Tänään keskiviikkona poliisin johtama etsintä Savukosken Kemihaarassa kadonneen pariskunnan löytymiseksi on jatkunut. Liikkeelle on lähdetty heti aamun koittaessa. Tänään paikalla on kolmen poliisikoiran lisäksi kaksi Rajavartiolaitoksen koirapartiota sekä Rajan helikopteri. Viisi Vapepaan kuuluvaa poromiestä etsii alueella mönkijöillä ja lentokone odottaa sumun hälvenemistä, jotta pääsisi etsintäalueelle.

Alueen poro- ja metsämiehiä sekä vaeltajia on tiedotettu kadonneista, jotta he tietävät tarkkailla maastoa.

Etsittävä alue on haastava. Maasto on vaikeakulkuista eikä tieyhteyksiä ole, käytännössä pidemmät siirtymät alueella on tehtävä Kemihaarasta mönkijällä tai helikopterilla. Maasto on myös osittain peitteistä.

Etsinnät kohdistuvat Keskiharjun ja Keskipalon alueeseen rajoittuen idässä Naltiohaaraan, lännessä Peskihaaraan ja pohjoisessa Korvatunturin korkeudelle.

Viimeinen havainto pariskunnasta on lauantailta 16.9. Kemihaaran erämaa-alueella retkeilyreitillä. Tarkempi viimeinen havaintopaikka on Keskirovan alueella.

Poliisi sai tiedon kadonneista sunnuntaina 24.9.2017. Pariskunnan oli metsäpolulla kohdannut la 16.9. mies, joka oli ohjeistanut eksyneen oloista pariskuntaa oikeaan suuntaan ja reitille, jolta ei pitäisi eksyä. Mies oli lainannut pariskunnalle joitain retkeilyvälineitä ja oli sovittu, että pariskunta palauttaa välineet Kemihaaraan. Pariskunnan katoaminen tuli ilmi, kun mies kyseli lainattujen välineiden perään ja heidän käytössään ollut matkailuauto löytyi pysäköitynä ja tyhjänä Kemihaarassa pysäköintialueelta.

Lapin rajavartioston mönkijäpartio ja Vartiolentolaivueen helikopteri etsivät kadonneita heti sunnuntaina ja silloin käytiin läpi alueen autiotupia ja puhutettiin muita metsässä kulkijoita. Maanantaina poliisi ja rajavartiosto jatkoivat etsintää useiden partioiden ja koirien voimin. Tänään tiistainakin etsinnät ovat jatkuneet, mukana on mm. Rajalta kolme partiota, poliiseja, kaksi poliisikoiraa sekä useita vapaaehtoisia. Poromiehiä ja Vapepalaisia on etsinnässä mukana jo parikymmentä. Helikopteri ei ole päässyt ilmaan sään vuoksi.

Pariskunnasta ei ole tuon lauantain 16.9.2017 jälkeen havaintoja. Kenelläkään ei ollut ennakkotietoa heidän retki- tai reittisuunnitelmistaan. He ovat kotoisin Oulun seudulta.

Kadonneiden tuntomerkkejä:

Reino Määttä -45 syntynyt, vaatetus: sininen takki, mustat tai harmaat housut, mustat saappaat ja lakki.

Hilkka Oikarinen -49 syntynyt, vaatetus: valkoinen hupullinen takki ja punaiset saappaat.

Lapin poliisi pyytää vihjeitä ja havaintoja puhelinnumeroon 0295 416 866.

Lähde: Poliisi 1, 2

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.